Bulgaristan Ulusal Televizyonu’na (BNT) konuşan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Biser Petkov,  “Bulgaristan’daki vatandaşların gelirleri 2018 yılında da artmaya devam edecek” diye tahminde bulundu.

Petkov, “Ülkemizde işsizlik oranı düşük ve hatta nitelikli işgücü sıkıntısı yaşanıyor. Sendikalar ve işverenler, işçi ücretlerine yüzde 10-12 arası oranda zam yapılmasını öngörüyor. Fakat iş dünyası asgari işçi ücretinin artırılmasından memnun değil” diye belirtti.

Devlet de elemanların yeterliliğinin arttırılması ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarının karşılanması için yardımcı olacaktır. Bakan, “Bir sonraki adım emeğin nitel açıdan iyileştirilmesidir. Emeğin nitel açıdan iyileştirilmesine ilişkin program önlemleri için 73 milyon leva harcanması planlanıyor” dedi.

Petkov, “Bu adım, emeğin ücretinin artırılmasına yol açacak. 2018 yılında işçinin çalışma ücreti yüzde 6,6 oranında artacak” diye sözlerine ekledi.

Emeklilik sisteminin iyileştirilmesi üzerinde de çalışılıyor.

Bakan, “Çalışma grubu emekli maaşları ödeme ve ikinci ayağını düzenleme konsepti hazırlıyor. Müşterilerine emeklilik ürünleri arasında seçim yapma imkanı sunulması konusunda emeklilik kuruluşları arasında uzlaşma sağladık. Temel ürün ömür boyu emekli maaşı olması lazım” diye belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar