Turizm sektörü, Kuzey Karadeniz bölgesinden önümüzdeki yaz sezonundan büyük beklentiler içersinde. İlk gruplar Mayıs ayının başında buraları ziyaret edecek. Başta Romanya olmak üzere büyük turist grupları Paskalya Yortusunda(Kızızl yumurta) bayramında bekleniyor, ki bu yıl 20 Nisan’da kutlanacak olan Paskalya Yortusu, katoliklerle aynı tarihe denk geliyor.

Turzim sektörü çalışanları, 2014 yaz sezonundan son derece umutlular. Bu beklentiler ve umutlar, özellikle Karadenizin başkenti Varna’nın ve Bulgaristan’ın uluslararası turizm fuarlarında başarılı katılımına dayanıyor. Erken rezervasyonlara bakılırsa Almanya’dan on binlerce turist tatilini burada geçirecek, ki Almanya en büyük deniz turizm pazarımızdır. Aynı şey Büyükbritanya, İskandinav ülkeleri, Polonya turistleri için de geçerlidir. Ancak Rus ve Ukrayna pazarları için bazı endişeler var. Yerli otel ve lokanta sahipleri, Kırım Yarımadasında meydana gelen olayların turizmi  olumsuz etkilemeyeceğini umut ediyorlar.

Geçen yıl Bulgaristan, Ukraynalı turist oranında yüzde 13 artış kaydetti. Şimdi yerli turizimciler, onlar için değerli olan turistleri kaybetmekten korkuyor. Bütün umutlar, Rusya ile Ukrayna’daki turistlerin azalmasının komşu Balkan ülkelerinden turistler tarafından telafi edilmesine bağlanıyor. “Tall Ships” regatta yelken yarışmaları için Varna’ya birçok yabancı turistin akın etmesi bekleniyor. Karadeniz başkentimiz, 30 Nisan ile 3 Mayıs 2014 tarihleri arasında bu son derece prestijli yarışmaya ev sahipliği yapacak. Yerli yetkililer, Orta Doğudan da turistlere bel bağlamaktadır, biraz daha geç zamana ertelenmiş olsa da. Bugünlerde Varna’nın Çin Turizm Şehirleri Federasyonuna katılım adaylığını sunduğu ortaya çıktı. Böylece Varna Çin turistleri de ağırlamaya hazırlanıyor. Şu anda Varna yetkilileri, turizm sezonunun, en yoğun olan Temmuz ve Ağustos aylarının dışında, daha iki ay uzatılması girişimlerinde bulunuyor. Bu amaçla belediye bütçesinden 360 bin leva sağlandı, ki bu paralar Varna’nın yurtdışında reklam kampanyası için kullanılacaktır. Amaç, deniz tatilin dışında Varna’nın bir kongre, SPA ve tıp turizmi merkezi olarak tanıtılmasıdır. Bu yaz da Kuzey Karadenizin konukları, bölgedeki kültür ve turizm yerlerini ziyaret etme şansına sahip olacaklar. Bu bölgede en ziyaret edilen yerler Alaca Manastır ve Varna Bölge Tarih Müzesidir.

Reklamlar