Gerçek adı Bogomil Petrov Kovaçev olan Varna Metropoliti Kiril’in boğulduğu bildirildi. Bu sabah Varna’nın kıyı şeridindeki Trakata bölgesinde plajda ölü bulunan din adamının, ölüm nedeni konusunda henüz resmi bir açıklama yok.  Kiril’in naaşının otopsi için Varna’daki Sveta Ana Hastenesi’ne götürüldüğü belirtildi.  

varna-metropoliti-kirilSon derece lüks yaşama düşkünlüğü ile tanınan Kiril, magazin basınında sıklıkla konu olmuştu. Kiril, Kilisenin bazı vakıf mülklerini SPA merkezlere dönüştürme girişimleri ve kullandığı lüks marka limuzini ile çeşitli skandallara karışmıştı. Kiril, limuzini konusunda, “Amerika’da Obama, Avrupa’da sadece bende böyle bir araba var” demişti.

Ülkede 1989 yılında sona eren Komünizm rejiminin Siyasi Polisi (DS) lehine “Kovaçev” ve “Vladimirov” kod adları ile kadrolu ajanlık da yapan Kiril, üst düzey din adamları hakkında çok sayıda rapor yazmıştı. Geçen yıl yapılan Bulgaristan Ortodoks Kilisesi Başpatrik seçiminde aday olan Kiril, ajanlık geçmişi yüzünden seçilememişti.

Ajans Bg, AA

Reklamlar