Varna Bölge Müftülüğü’nün, Varna İline bağlı Medovets (Sarıkovanlık) köyünde düzenlenmiş olduğu Kültür Programıyla Mevlid Kandili idrak edildi.

Okunan ilahiler ve Aşr-ı Şerif Tilavetleri, halkın ilgisini çekti.

Başmüftü Yardımcısı Beyhan Mehmed, Şumen Bölge Müftüsü Mesut Hasanov ve Silistra Bölge Müftüsü Müddesir Mehmed, resmi misafir olarak etkinliğe teşrif ettiler.

Medovets köyündeki Kültür Pogramında ilahiler okuyan Vasvi Saliev ve Orhan Mehmed halkın ilgisini çekti.

Program ,Varna Bölge Müftülüğü Sekreteri Mustafa Hasanov’un Aşr-ı Şerif tilavetiyle başladı. Varna Bölge Müftüsü İsmail Ahmedov ise konukları selamladı ve bu büyük kutlamaya gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.

Başmüftü Yardımcısı Beyhan Mehmed, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in Hayatı hakkında sohbette bundu. Allah-ü Teala’nın Son Peygamber Muhammed Mustafa (S.A.V.)’nın mükemmel bir ahlaka sahip olduğunu hatırlattı. Etkinliğe iştirak eden gençleri hususen selamladı ve bütün katılımcılara iki cihan saadeti: dünyada da mutlu mesut, ahirette de mesut bahtiyat olmaları diledi.

Etkinlik, Şumen Bölge Müftüsü’nün yaptığı dua ile son buldu. Sonra misafirlere, Köy Muhtarı ve Cami Encümenliği tarafından ikramda bulunuldu.

Reklamlar