21 Aralık 2019 Cumartesi günü Şumnu şehrinde Filibe ilçesinin Ustina köyündeki İmam Yetiştirme Merkezi ve Şumnu’daki Hacı Mustafa Çıtlak İmam Yetiştirme Kursu’ndan mezun olan toplam 27 kursiyer için mezuniyet töreni düzenlendi. Ustina Köyü İmam Yetiştirme Merkezi ve Şumnu Hacı Mustafa Çıtlak İmam Yetiştirme Kursu 2019 mezunları için düzenlenen ortak mezuniyet töreni, Şumnu Bölge Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine katılan remi konuklar arasında Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı, Başmüftü Yardımcıları Ahmet Hasanov, Birali Birali ve Murat Pingov, Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Turkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği Sosyal Hizmetler Müşaviri Mehmet Genç, Şumnu Bölge Müftülüğe bağlı imamlar ve ülkenin değişik yerlerinden gelen Başmüftlük görevlileri yer aldı.

Törende selamlama konuşması yapan Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet, Başmüftü Dr. Mustafa Hacı ve Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, imam kurslarını başarıyla bitiren kursiyerleri tebrik ettiler.

Dr. Mustafa Hacı, konuşmasında şunları kaydetti: ”Şu anda Bulgaristan’da kalifiye personel eksikliği nedeniyle kapatılmış 240 cami bulunmaktadır. Bugünden itibaren imam kursu mezunları sayesinde bu boş pozisyonları doldurma konusunda çalışmalara başlayacağımıza inanıyorum”. Hacı, “Bir insan ne kadar okursa okusun, ne kadar diploma alırsa alsın, hayatı boyunca kendini geliştirmeyi bırakmamalıdır. Bir kişi kendini gelişmeyi bırakırsa, bu onun yaşlandığı anlamına gelir” dedi ve geleceğin imamlarını başarılı mezuniyetlerinden sonra kişisel gelişimlerini durdurmamaları için teşvik etti.

Program, Kur’an-I Kerim tilaveti ve ilahi dinletisiyle devam etti. Mezuniyet töreninin sonunda Sofya Büyükelçiliği Sosyal Hizmetler Müşaviri Mehmet Genç, sağlık, bereket ve refah için dua okudu.

Haber: L. ÇAUŞEVA
Bulgaristan Başmüftülüğü

Reklamlar