Bulgar kemancı Vasko Vasilev’in, Birleşik Krallık Kralı III. Charles’ın taç giyme töreninde birinci keman olarak yer alacağı açıklandı. 6 Mayıs tarihinde, Westminster Abbey’de 1066 yılından bu yana gerçekleştirilen tahta çıkış törenlerinin yapılacağı etkinliğe özel olarak oluşturulacak Coronation Orchestra adlı orkestra ile katılacaklar.

Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren en iyi orkestralardan seçilen müzisyenlerin bir araya getirildiği Coronation Orchestra, Sir Antonio Pappano tarafından yönetilecek. BTA’nın haberine göre, ünlü Bulgar kemancı, bu tarihi olaya katılmak için davet edilmesinin kendisi için büyük bir onur ve öncelik olduğunu söyledi.

Kral III. Charles’ın yıllardan beri Birleşik Krallık ve özellikle Kraliyet Operası müzisyenlerine destek verdiğini belirten Vasilev, bu bağlamda aldığı görevin büyük bir sorumluluk, heyecan ve memnuniyetle kabul edildiğini ifade etti.

Birleşik Krallık’ta yapılan bu önemli etkinlik, hem müzikseverlerin hem de tarihseverlerin dikkatini çekiyor. Vasilev’in birinci keman olarak yer alacağı Coronation Orchestra, tarihi bir olayın da müziğe yansıması olarak unutulmaz bir performans sergileyecek.

BG Haber

Reklamlar