Eğitim ve Bilim Bakanlığından yapılan açıklamada 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı kış dönemine ilişkin AB tarafından finanse edilen başarı bursu ve üstün baları bursu başvurularının dün başladığı bildirildi.

Bursiyer adayları, 14 Ocak 2018 tarihine kadar http://eurostipendii.mon.bg adresindeki internet sitesi üzerinden başvuru formları doldurup verebilirler. Başvuru sonuçları 8 Şubat 2018 tarihinde açıklanacak.

AB tarafından finanse edilen burs programlarına başvuru sürelerini ve kurallarını içeren zaman çizelgesi adı geçen sitede ve her bir yüksek okulda bulunabilir.

Başarı bursunu ancak ülkedeki yüksek okullarda öncelikli olan mesleki alanlarda eğitim gören üniversiteliler alabilir. Burs miktarı ayda 150 leva ve başarı bursu birinci kanaat dönemi boyunca beş ay ödeniyor.

Üstün başarı bursu ise bir kereye mahsus olarak 300 leva veriliyor. Bir üniversite öğrencisi bir dönemde bu tür üç burs alabilir. Bunun tek şartı öğrencinin üniversitede hangi bölümde olursa olsun örgün eğitim görmesidir. AB tarafından finanse edilen bursların alınması üniversitelilerin devlet bursu alıp almamasına bağlı değildir.

Bu burslar Üniversite Bursları-1.Etap Projesi’nin birinci aşaması kapsamında son olarak artık dördüncü dönem verilecek. Proje, 2014 – 2020 Akıllı Büyüme İçin Bilim ve Eğitim Operasyonel Programınca AB’nin yapısal ve yatırım fonları tarafından finanse ediliyor. Projenin başından beri yaklaşık 30 bin üniversiteliye neredeyse 23 milyon leva tutarında burs verildi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar