Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı (MRRB) ülkenin yeniden bölgelendirilmesi hakkında tartışma başlatıyor.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre tartışma Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Nikolay Nankov tarafından milletvekilleri, devlet idaresi ve yerel yetkililer, iş dünyası ve bilim çevreleri temsilcilerinin katılımıyla yapılacak bir forumda başlatılacak.

Şu anda Bulgaristan’da Kuzey-Batı, Kuzey-Orta, Kuzey-Doğu, Güney-Batı, Güney-Orta ve Güney-Doğu olmak üzere NUTS II düzeyde olan altı bölge mevcut. Farklı kurumlardan uzmanların katılımıyla oluşturulan bakanlıklar arası çalışma grubu, ülkenin 6, 5 veya 4 bölgeye ayrılması yönünde üç tane seçenek sunarak, yeniden bölgelendirilmesine yönelik düzenleme yapılmasını öneriyor.

Bu seçeneklerin her birinin artı ve eksileri, avantajları ve dezavantajları vardır. Bu nedenle teklifler önümüzdeki aylarda geniş çaplı tartışmalara tabi olacak ve ancak tüm görüşler, fikirler ve argümanlar alınınca karar verilecektir.

2018 yılı sonunda Bulgaristan için en iyi model seçilecek.

Değişimin amacı, nüfus sayıları bakımından coğrafi bakımdan birbirinden farklı ve istikrarlı olan güçlü ve canlı bölgeler yaratmaktır. Değişiklikler, gelecek programlama döneminde Avrupa Birliği (AB) tarafından finansman sağlanması için daha iyi koşullar yaratmalıdır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar