Bulgaristan tahıl üreticileri, ürünlerinin satışlarından endişeli, çünkü ürünleri genellikle yurt dışında alıcı buluyor. COVID-19 salgınının yayılması, yeni tahıl hasadının müşterilere ulaşmasını engelleyecek.

Trakya Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Tsvetan Berberov, BNR Stara Zagora Radyosuna yaptığı açıklamada pazarların sağlanması, bu yılki tahıl hasadının miktarı ve kalitesi, olağanüstü hal şartlarında tarım üreticilerinin temel öncelikleridir, dedi ve devam etti. “Gerçek şu ki, bizler, ağırlıklı olarak ihracata yönelik ürünler yetiştiriyoruz. Burada buğday, arpa, kolza ve mısırdan bahsediyorum. Maalesef ülke pazarımız bu ürünleri kaldıramıyor. “

Tahıl üreticisi Tsvetan Berberov’a göre, ay çiçek, mısır ve diğer bitkilerin bahar ekimi iyi tempolarla başladı.

Mart ayında yağan yağmurlardan dolayı buğday, arpa ve kolzanın durumu mükemmel. Bununla birlikte, önümüzdeki aylarda en büyük endişeler, insanların işlerini yerine getirebilmeleri amacıyla hayatlarını ve sağlıklarını korumakla ilgili olacak.

Endişeleniyoruz, çünkü insanların her biri ayrı bir operasyonda uzman sayılır ve o insan, devre dışı kalırsa , her makineyi yeniden yapılandırmamız gerekecek – diyor Tsvetan Berberov. Tahıl üreticisi ve toplumun bir üyesi olarak, bizler tüm kurallarının yerine getirilmesinden yanayız.

Her yerde olduğu gibi, bizler de maske taşıyoruz, devamlı dezenfekte ediyoruz ve sosyal izolasyonun en iyi seçeneğin olduğunu düşünüyoruz. Ama kesinlikle çok zor”.

Tahıl üreticileri için yeni bir imkan doğuyor.Uygulanan sosyal izolasyon ve karantina nedeniyle evlere kapatılması sonucu gıda tüketiminin artığı da bir gerçek. Meyve 

Çeviri: Şevkiye Çakır

Reklamlar