Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes müzakerelerinin yeni turu bugün İstanbul’da saat 10.30’da başlayacak.
Toplantıda Ukrayna ekibinin en büyük amacı ateşi durdurmak olacak. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, İstanbul’daki müzakerelerde azami taleplerinin “kalıcı ateşkes” olduğunu söyledi.

Kuleba, “İnsanlar, toprak ve egemenlik üzerine pazarlık yapmayacağız.” dedi.

Volodimir Zelenskiy bu akşam yaptığı video açıklamada, Ukrayna ordusunun Başkent Kiev’de kontrolü eline almaya başladığını söyledi.

Zelenskiy, Mariupol’un Rus güçleri tarafından hala işgal altında olduğunu uyardı ve Rusların dün liman şehirde tek bir insani koridor oluşturulmasına dahi izin vermediklerini belirtti.

Ukrayna tarafı, Mariupol’un Rus güçlerince kuşatılmasının 27. gününde toplam 5 bin Mariupollunun yaşamını yitirdiğini kaydediyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peksov PBS haber ajansına yaptığı açıklamada: “Rusya, nükleer silahları yalnızca devletin varlığına tehdit oluşursa kullanacak” dedi.

Nükleer silah tartışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Peskov, “Rusya nükleer silahları yalnızca devletin varlığına tehdit oluşursa kullanacak” ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya’nın özel askeri operasyon hedeflerinin yerine getirileceğinden emin olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Vladimir Putin’in Volodimir Zelenskiy ile görüşme tekliflerini iki ülke anahtar konularda yakınlaşma sağlanmadıkça “gayrı yapıcı” olarak nitelendirdi.

Dünyanın problemlerinin çözümü artık Türkiye olacak.

Reklamlar