Halilibrahim amca, eşi Sevinç hanım ve oğulları Kenan ile Kırcaali günü nedeniyle düzenlenen bir şenlikte konuştuk.

Panayır yeri alanında birbirinden güzel ve nostaljik eşyalar arasında kaşıkçı ailenin sattığı birbirinden güzel ve özenle, el emeği ile yapılmış kaşıklar, oklavalar dikkatimi çekti.

Halilibrahim amca 1955 doğumlu, ailesiyle birlikte Vryalo köyünde yaşıyor. Babasından öğrendiği kaşıkçılık zanaatını ailesiyle birlikte devam ettiriyor. İşinden, halinden memnun bir şekilde “Millet de çok memnun kaldılar bu işten. Millet alıyor, alışverişimiz çok güzel. Millete hizmet veriyoruz” diye paylaştı söze başlarken.

“Küçük yaşta dedemin sayesinde başladık bu kaşıkçılığa. Babam zaten kaşıkların ustası. Ben oklava ve çekiçleri yapıyorum” dedi oğulları Kenan.

Sevinç hanım kaşıkların çizimini, eşi ise ahşap ustalığını yapıyor. Ayrıca Sevinç hanım kızının oğlu Berkay’ın da bu işi dedesinden öğrenip sevdiğinden dolayı da çok mutlu.

Normalde ahşap kaşıkları, oklavaları Kırcaali ve Mestanlı-Momçilgrad’da düzenlenen pazarlarda satıyorlar. Ancak son dönemde Covid-19 nedeniyle, halkın fazla pazarlara gelmediğini ve alışverişlerinin eskisi gibi yürümediğini söylese de umutlu bakıyor geleceğe Halilibrahim amca, “İnşallah geçer” diyor ve bölgeye has o konuşmayla devam ediyor sözlerine “Gülüm, inşallah sağ hoş olursak devamlı böyle millete hizmet yapacağız. Millet buyursun gelsin…”

Yazı: Özlem Tefikova, BNR

Reklamlar