Ünlü sanatçı Lili İvanova ailesini anlattı.

Ünlü sanatçı Lili İvanova ile ilgili görsel sonucu

Lili İvanova

Bulgar müziğinin devası Lili İvanova Romen çıktı. Kendisi anlattı.

Bizimkiler Marii’den gelmişler: Büyük annem, annem Mariya idi, öteki nenem ise Marina, kuzenim de Mariya idi. Soyumda erkeklerin isimleri İvan ve Petır’dı. Anneanneme sen kaç yaşındasın diye sorduğumda, “Osmanlı zmanında16 yaşındaydım” cevabını verirdi.

Osmanlıyı hatırlıyordu, çok olaylar anlatsa da, hiçbir zaman ve asla Türkler hakkında bir tek kötü söz söylememiştir, diyen ünlü sanatçı, şöyle devam ediyor:
Anneannem çok güzelmiş, Türklerin güzel kızları toplayıp götürdükleri zamanlarda, bizimkiler onu balkana götürüp bir ine saklıyorlarmış, o da fırtına geçene kadar orada kalıyormuş. Soyumuz Romanya’dan gelmiş ve Rusçuk’ bağlı Nisovo köyüne yerleşmişler. Serkan at yetiştiriyor ve Türklere satıyorlarmış.”

Türkiye’de konserler veren ve Türk basınında “Bulgaristan’ın çirkin bülbülü” olarak tanıtılan Lili İvanov, Romanya’dan göçmen bir soyun kızı olduğunu şimdiye kadar açıklamamıştı.

Romen olduğunu açıklamasına tepiler gelince yanıt veren sevilen sanatçı şöyle dedi: “Ben kimseden hiçbir şey gizlemedim, bugünde gizlemiyorum. Ben sahneye an-babamla veya dedemle ve nenemle birlikte çıkmıyorum, yalnız endim çıkıyorum ve ben buyum. Benim sanat kariyerim hakkında soyuma bakılarak değer verilmesini kabul edemem. Eve beyinlerim benim sanatıma karışmadılar. Ailemizde yazılmamış kuralar vardı. Hepsi kararımı verdimse o işi yapacağımı biliyordu. Ben sanatı seçtim.

Ünlü sanatçı Lili İvanova ile ilgili görsel sonucu        lili

Reklamlar