Yeni atanan Türkiye’nin Bulgaristan Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Bulgaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Petko Doykov’a güven mektubunun kopyasını sundu.

Doykov,” Türkiye NATO’nun önemli bir ortağı ve AB’nin doğrudan komşusudur. Bulgaristan, Türkiye Cumhuriyeti ve AB’nin yakınlaşmasını destekliyor” diye kaydetti.

İkilinin görüşmesinde iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin gelişimi ele alındı ve kısa bir süre önce gerçekleştirilen Başbakan Boyko Borisov’un İstanbul ziyareti de dahil olmak üzere aktif siyasi diyaloga dikkat çekildi. İki taraf bu yıl üst düzey ziyaretler gerçekleştirme yönünde birlikte çalışma konusunda anlaştı.

Bakan Yardımcısı, ikili ticaret işbirliği hacminden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doykov, “Birlikte yapabileceğimiz daha birçok şey var. İkili ilişkilerimiz çerçevesinde değerlendirebileceğimiz birçok fırsatımız var” diye kaydetti.

Büyükelçi Sekizkök, 2020 yılında Bulgaristan-Türkiye Hükümetler arası Karma Ekonomik Komisyonu’nun oturum gerçekleştireceğinden Doykov’u bilgilendirerek İşbirliği Konseyi’nin bir sonraki zirve toplantısını gerçekleştirme olasılığını değerlendirdi. Karma Çözülmemiş Sorunlar Komisyonu’nun toplantı yapması konusu da ele alındı.

Bakan Yardımcısı, Büyükelçi Aylin Sekizkök’e Bulgaristan’daki misyonunu yerine getirme konusunda başarılar diledi ve Dışişleri Bakanlığı’nın her alanda ve ortak ilgi alanlarında ikili Bulgaristan-Türkiye diyaloğunun geliştirilmesine yardımcı olmaya devam edeceğine kanaat getirdi.

Aylin Sekizkök, Türkiye’nin ilk Bayan Bulgaristan Büyükelçisi’dir.

 

Time Balkan

Reklamlar