‘Bulgar gazeteciler Türkiye’nin Başbakan Yardımcısının iftarından kovuldu’, ‘Türk gazeteciler içeri alınırken Bulgar gazeteciler iteklendi’, ‘İftarda skandal’…

Nahit Doğu
Nahit Doğu

Bu başlıklar bugünkü Bulgar yazılı ve görsel medyasından.

Ne mi oldu?
Biliyorsunuz Başbakan Yardimcisi Bekir Bozdağ, Bulgaristan’da Türklerle bayramlaşıyor. Bulgaristan Türkü bundan son derece memnun. Ankara’yı hissediyor…
Arefe günü Filibe’de Sank Petersburg Oteli’nin restoranında Bozdağ’ın konuk olduğu iftar düzenleniyor.
Başmüftülüğün organize ettiği iftara Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, eski Devlet Başkanı Jelyü Jelyev, milletvekilleri ve daha medyanın ilgisini çeken bir sürü şahıs davetli.
Doğal olarak Filibe’deki meslektaşlar etkinliği izlemek için sözkonusu otele gidiyor. Ancak kapıdaki korumalar onları içeri bırakmıyor. Bulgar gazeteciler yan tarafa iteklenirken Türk gazeteciler içeri alınıyor.  Kimse de neden içeri alınmadıkları konusunda mantıklı bir cevap vermiyor.
Başmüftülük yetkilileri Cumhurbaşkanı Plevneliev’in istemediğini, diğer taraf ise onların bir ilgisinin olmadığı yönünde sözler sarfediyor.
Kısacası kimin neden istemediği konusunda makül bir izahat yok. Herkes bir şeyler söylüyor.
Oysa Bulgar gazetecilere neyin ne olduğu anlatılsa, basına kapalı bir iftar düzenlendiği açıklansa. İki üç dakika görüntü alıp dışarıya çıkmaları gerektiği Ramazan’ın ruhuna yakışır bir dille söylense kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.
Cumhurbaşkanı Plevneliev o iftarda ne mi dedi?
‘Ülke tarihinde Cumhurbaşkanı olarak ilk kez iftara katılıyorum ve barış adına ne varsa tümünü desteklemeye hazırız’ dedi.

‘Bulgar gazeteciler Türkiye’nin Başbakan Yardımcısının iftarından kovuldu’ türünden başlıklara ne gerek vardı?

Bu başlıkların atılmasına sebep olanlar bir daha düşünmeli.

Mübarek Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyor, aileleriniz ve sevdiklerinizle birlikte mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum.

Reklamlar