Parti politikası olarak Bulgar ve Türk kökenli vatandaşlar arasında ayrım yapmıyoruz
sterio-Stherev-hoh-milletvekiliHak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Shterio Shtherev, seçimlerdeTürkiye‘den gelen oyların büyük önem taşıdığını belirterek, “Türkiye’den gelen oylar sayesinde 3 milletvekili daha fazla çıkartmış olup, bugün de hükümet ortağı 3 bakanlık ve bakan yardımcılıklarıyla 35 milletvekilimiz görev almış durumda” dedi.
Seçimlerin ardından Türkiye‘de çeşitli etkinliklere katılarak Bulgaristan göçmeni vatandaşlarla görüşen Shtherev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerde önemli bir başarı yakaladıklarını ve 3 bakanlığı kazandıklarını anlattı.
Parti politikası olarak Bulgar ve Türk kökenli vatandaşlar arasında ayrım yapmadıklarını vurgulayan Shtherev, şunları söyledi:
“Bulgaristan’daki genel seçimler için Türkiye‘nin çeşitli illerinde ve ilçelerinde kurulan sandıklarda çok sayıda insanımız oy kullandı. Sandıklara gidip partimiz için oy verenlere de vermeyenlere de binlerce teşekkür ediyorum. Bu sayede en azından seçimin demokratik seviyesini artırdık. Ayrıca Türkiye‘den gelen oylar da seçimlerin kaderini belirledi. Türkiye’den gelen oylar sayesinde 3 milletvekili daha fazla çıkartmış olup, bugün de hükümet ortağı 3 bakanlık ve bakan yardımcılıklarıyla 35 milletvekilimiz görev almış durumda.”
АА
Reklamlar