Covid-19 salgını bağlamında Bulgaristan’a giriş şartları çerçevesinde Bulgaristan Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan son kararnamede ülkemizin “turuncu bölgede” yer aldığı ifade edilmekte ve bu bölgede yer aldığı ifade olunan ülke vatandaşlarının (ülkemiz vatandaşları dahil) Bulgaristan’a girişlerine izin verildiği kaydedilmektedir.

Vatandaşlarımızın Bulgaristan’a girişlerinde,

-Aşı sürecinin tamamlandığını kanıtladıkları bir aşı kartı, (son doz aşının uygulanmasından itibaren 14 gün geçmesi gerekmektedir. Ülkemizde verilen aşı kartları Bulgaristan’da kabul edilmektedir.)

Negatif PCR (en fazla 72 saat öncesine kadar) / antijen (hızlı test – en fazla 48 saat öncesine kadar) testi,

– Son 11 gün ila 180 gün arasında Covid-19 hastalığı geçirildiğini kanıtlayan resmi bir belge ibraz etmeleri gerekmektedir.

Aynı kararnamede ülkemizin de içinde bulunduğu “turuncu bölgeden” gelenlerin % 5’ten az olmayacak şekilde sınır sağlık makamları tarafından hızlı antijen testi uygulanacağı ifade edilmektedir.

Aynı kararnamede vaka sayılarının seyrine göre ülkelerin farklı kategorilere alınabileceği de ifade edilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın Büyükelçiliğimiz sosyal medya hesapları ile Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarını takip etmelerini tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği

Reklamlar