Bulgaristan’ı resmi ziyarette bulunan Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş Maliye Bakanı Asen Vasilev ve Başbakan Yardımcısı Ekonomi Bakanı Korneliya Ninova ile görüştü. Temaslarda Ukrayna’daki savaştan dolayı durdurulan çelik tedarikleri ve diğer ürünlerin ihracat sorunu ele alındı. Türkiye’den AB’ye ithalat kotasını arttırma konusu gündeme alındı. Türkiye’nin bu arttırılan kotayı yerine getirme ve endüstri ile tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu bu ürünlerin Bulgaristan’a tedariklerini sağlama imkanları görüşüldü. Bakan Ninova: “Bulgaristan ve Türkiye geleneksel olarak yakın ortak, kriz zamanında bile ticaret hacmimiz arıyor” dedi. Konuk Bakan Muş ise, elverişli iş iklimi için Bulgari yetkililerine teşekkür ederek, ülkedeki Türk yatırımlarının bunu doğruladığını kaydetti.

İki Bakan Bulgar- Türk hükümetler arası ekonomik işbirliği komisyonun yakında yapılması beklenilen toplantısını ele aldı ve yabancı yatırımların ilgisini çeken ve hızla gelişen Bulgaristan sanayi bölgelerinde işbirliğini geliştirme imkanları ele alındı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Asen Vasilev ile Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş arasındaki görüşmede ikili ticaret, gümrüklerde işbirliği, geçiş belgeleri ve diğer lojistik konularını ele alındı.

Ziyaret kapsamında Ulaştırma ve İletişim Bakanı Nikolay Sabev ile görüşen konuk bakan, Gümrüklerde işbirliği, gümrük kapılarının modernizasyonu, geçiş belgeleri ve diğer lojistik konularını ele aldığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

Yenileşim ve Gelişim Bakanı Daniel Lorer ile görüşmede ise ikili ticaret, yatırımlar, müteahhitlik, çalışma izinleri ve vizeler ile önümüzdeki dönem gerçekleştirmek istenilen Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısını değerlendirildi.

Bakan Muş ayrıca ülkedeki Türk yatırımcılarla da bir araya geldi. Mehmet Muş twitter hesabından paylaşımında: Bulgaristan’daki Türk iş insanları ile bir araya geldik. İş insanlarımızın karşılaştığı sorunları dinledik ve çözüm yollarını istişare ettik diye yazdı.

Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve beraberindeki heyet Sofya’nın tarihi yerlerini gezdi ve şehir merkezindeki Kadı Seyfullah Efendi- Banyabaşı Camiyi de ziyaret etti.

Reklamlar