Bulgaristan’ın Türkiye ile olan kara sınır bölgesinde her kilometre başına iki polis görevlendirildi. bulgar-polisi-sinirdaSöz konusu görevlilerin sadece Suriye üzerinden ülkeye kaçak giriş yapan sığınmacılardan dolayı yerleştirilmedikleri, ayrıca ekonomik nedenlerden dolayı AfganistanFasTunus, Cezair ve Mali gibi ülkelerden Bulgaristan’a girmeye çalışan yasadışı kaçaklardan dolayı tedbir alındığı belirtildi.

Standart gazetesine konuyu değerlendiren İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetlozar Lazarov, sınır bölgesine bin 166 ilave polis görevlendirdiklerini açıkladı. Alınan tedbirler sonucunda ise ülkeye kaçak yollardan girenlerin sayısında üç kat düşüş kaydedildi. Bölgeye tayin edilen emniyet görevlilerinden sadece 200 polisin sınır polis görevlisi olduğu, diğer polislerin ise İçişleri Bakanlığı‘na bağlı bölgesel kurumlarından gönderildikleri vurgulandı.

Bu arada son 24 saatte Türkiye sınırında 72 yasadışı göçmenin daha yakalandığı açıklandı. Bunların 18’inin Suriye vatandaşları olduğu belirtildi.

CHA

Reklamlar