Lüleburgaz Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği (LÜKSAD) Bulgaristan’nın Burgaz Proje Yönetim Enstitüsü’nce yürütülen “Türkiye-Bulgaristan Kültür Köprüsü Projesi” sona erdi.bulgaristan-turkiye-bayraklari
Proje Koordinatörü Filiz Kaya, Lüleburgaz’da bir restoranda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, proje ile Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinin gelişerek, kültür alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Türkiye’nin sınır ülkeleriyle kültürel alışverişinin artmasını sağlamak amacıyla bu tür projelere önem verdiklerini belirten Kaya, proje kapsamında iki ülke gençlerinin, birbirinin danslarını, gelenek ve görenekleri öğrendiklerini kaydetti.

Burgaz Proje Yönetim Enstitüsü Koordinatörü Vanya Nyagolova da, bu tür projelerin dostlukları arttırdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Türk ve Bulgar öğrencilerden oluşan grup dans gösterilerini sergiledi.

Trakya Autoshow 2013 Fuarı’na doğru

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Trakya Autoshow 2103 Fuarı’nın 09-13 Ekim tarihlerinde yapılacağını bildirdi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapalı Pazar Yeri’nde yapılacak olan fuara yoğun katılım beklediklerini söyledi.

Otomobil tutkunlarının fuarda buluşacağını belirtin Özkan, fuarda 2014 model otomobillerin sergileneceğini kaydetti.

– Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi Tesisi açılacak

Lüleburgaz Belediyesi tarafından inşa edilen Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi Tesisi hizmete açılacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 80 dönüm arazi üzerine inşa ettikleri tesisin 26 Ekim Cumartesi günü hizmete açılacağını söyledi.

Tesisi, uluslararası futbol ve spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak donanımda inşa ettiklerini belirtti.

 

AA

Reklamlar