2009 genel seçimlerinden sonra iktidara gelen Borisov hükümeti, Milli Eğitim Bakanlığının İl Müdürlüklerinde bulunan tüm Türkçe müfettişlerini işten çıkardı. Anadilinin okullarda okutulmasında büyük rolleri olan müfettişler yeniden tayin edilecek.

mukaddes-nalbant
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mukaddes Nalbant Kırcaali Haber gazetesine verdiği bilgide konu ile ilgili kararın alındığını ve en yakın zamanda Anadili müfettişlerinin yeniden tayin edileceklerini söyledi.

Mukaddes Nalbant, büyük çabalarından sonra 2. ve 3. sınıflar için Türkçe yardımcı ders kitaplarının da basılacağını bildirdi.

Bakan Yardımcısı “Anadili eğitimi benim sorumluluğumda olmamasına rağmen elimden gelen tüm çabaları gösteriyorum. Ancak çok zor oluyor. Kitapların basılması konusunda beş yıldan beri çaba gösteriyorum. Nihayet 2.- 4. sınıflar için yardımcı kitaplar onaylandı ve okullara en kısa zamanda ulaşacak. Ayrıca anadili öğretmenleri artık kadrolu olacaklar” diye konuştu.

Öte yandan okullarda Türkçe derslerinin sayıları gittikçe azaltılıyor. Gazetemize gelen bilgilerde okul müdürleri soydaş öğrencilerin ebeveynlerine dilekçeler imzalattırıp Türkçe saatleri yerine okuldaki diğer öğretmenlerin teklifleri üzerine tarih, edebiyat, matematik gibi dersler seçildiği görülmekte.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar