rektor-kaplan-turkce-bayrami-nda-dunyaya-mesa-8736610_o

Bartın Üniversitesi Rektörü ve Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türkçe Bayramı’ ile insanlık adına önemli mesajlar verildiğini söyledi.

Türkçe Yaz Okulu kapsamında bu yıl 46 ülkeden 540 öğrenciyi Türkiye‘nin 16 şehrinde ağırlayan Yunus Emre Enstitüsü, programını 2’nci Uluslararası Türkçe Bayramı kutlamalarıyla tamamladı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul‘da gerçekleştirilen kapanış programına katılan Bartın Üniversitesi Rektörü ve Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ramazan Kaplan, törenin 15 Temmuz Şehitleri anısına “İnsan ve Türkçe” temalı olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Rektör Kaplan, “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adına gerçekleştirilen kapanış programına 46 ülkeden öğrenciler katıldı. ‘İnsan ve Türkçe’ temalı gösterilerle birlikte, Türkçe’nin dostluk, barış ve sevgi mesajları katılımcılar vasıtasıyla tüm dünyaya iletildi. Farklı milliyete ait öğrencilerin yaptıkları gösteriler ise milletlerin sadece konuştukları dil bakımından birbirinden ayrıldığını, gerçekte insanın aynı temel özelliklere sahip olduğunu gösterdi. Yunus Emre Vakfı etkinlikte, dünyanın her zamankinden daha çok sevgi, barış ve kardeşlik çağrısına ihtiyaç duyduğu bir dönemde çağlar ötesinden gelen ‘gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz’ mesajını tekrar hatırlattı” dedi.

46 ülke Türkçe Bayramı’nda bir araya geldi

‘Türkçe Bayramı’ etkinliklerine Türkçe Yaz Okulu’nu tamamlayan 46 ülkeden öğrenciler katıldı. Programda yer alan ülkeler şöyle: Afganistan, Almanya, Ürdün, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, BosnaHersek, Cezayir, Fas, Fransa, Gürcistan, İngiltere, İran, Filistin, İtalya, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Polonya, Romanya, Sırbistan, Sudan, Belarus, Bulgaristan, ÇekCumhuriyeti, Çin, Estonya, Hırvatistan, Hindistan, Irak, Letonya, Litvanya, Moğolistan, Pakistan, Rusya, Slovakya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Yunanistan.

Reklamlar