Filibe CITY Otelde kahvaltıda bir araya gelen Türk ve Bulgar iş adamları ortak ticari ve yatırım olanaklarını görüştü.

Bursa’da faaliyet gösteren Rumelili Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği /RUMELİSİAD/ üyesi ve çeşitli sektörlerde faaliyet sürdüren 45 kişilik iş adamı heyeti Filibe’de Bulgar-Türk İşadamları Derneği (BULTİŞ) üyeleri ile çalışma toplantısı düzenledi.

Samimi ve sıcak ortamda gerçekleştirilen toplantıda RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova, BULTİŞ Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Donka Koleva, T. C. Filibe Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Erdem ve çok sayıda iş adamı yer aldı.

BULTİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Donka Koleva, Türk işadamlarını Filibe’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Koleva devamda şunları söyledi: “Bugün burada Filibe Ticaret Ataşesi Sayın Mehmet Ali Erdem ve BULTİŞ kurucuları da bizlerle beraber. İki dernek arasındaki ilişkileri kuran değerli Şahap Aktaş’a da aramızda bulunduğu için teşekkür ediyorum. Gelecek yıl derneğimizin kuruluşunun 20. yılı. Bununla ilgili gelecek yıl yazın kutlama etkinlikleri yapmayı düşünüyoruz ve bu etkinliklerde siz değerli partnerlerimizi aramızda görmek istiyoruz. İki dernek arasında 7 yıl önce başlayan ilişkilerin sayesinde birçok ortak faaliyetlerde yer aldık. Uluslararası Balkan forumlarına katılma fırsatı bulduk. Ve bu yıl da RUMELİSİAD sayesinde çok sayıda BULTİŞ üyesi turizm fuarına katılma imkanı buldu. İki derneğin Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ekonomik ve iş ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağladığını düşünüyorum. Ve en önemlisi güçlü dostluklar kurduk. Çünkü dostluk ilişkileri ticari ilişkilerin de kapısını açtığına inanıyorum.”

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova konuşmasında şunları belirtti: “Biz Rumeli iş adamları derneği olarak buradayız. 45 kişilik güçlü bir heyet ile geldik. Bulgaristan’daki ilişkilerimiz 7 yıl önce başladı ve bu süre içerisinde ilişkilerimizi çok ciddi anlamda geliştirdik. RUMELİSİAD olarak Bursa’da yapmış olduğumuz birçok organizasyonda BULTİŞ’in desteğini aldık ve bu anlamda da kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada başta iş adamı Şahap Aktaş olmak üzere ortak dostlarımız çok fazla. Kendilerinin nezdinde Bulgaristan’da yapılmış olan organizasyonlar, BULTİŞ nezdinde yapılmış organizasyonlar da bizim için çok önemli. O yüzden bazen iki kişi arasında başlayan dostluk ilişkileri iki derneği birbirine bağlıyor. İki derneğin üzerinden iki ülkeyi birbirine bağlıyor. Bu anlamda belli kesimler tarafından “ne olur, ne biter bu ilişkiler” demek doğru değil, farklı yerlere gidebiliyor. O anlamda çok önemli olduğuna inanıyoruz. RUMELİSİAD 300 üyesi olan büyük bir dernek, tamamı Balkanlardan göç etmiş üyelerden oluşuyor. 26 farklı sektörde 55 farklı ülkeye 2 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip bir dernek ve her geçen gün de büyüyor. RUMELİSİAD olarak Bulgaristan’la ve BULTİŞ ile olan ilişkilerimizi arttırmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Burada bulunan 45 iş adamı heyetinde burada yatırımları olanlar da var. Yatırım yapmayı düşünen arkadaşlarımız da var. Beraber işbirlikleri için gelmiş olan arkadaşlarımız var, ticaret yapan ve ticaretini geliştirmek isteyen arkadaşlarımız da var. Hedefimiz Bulgaristan’a olan ticari işbirliklerimizi arttırabilmek. Bu rakamları daha yukarı taşıyabilmek, tek hedefimiz budur. RUMELİSİAD’ın asli görevi bu zaten, ekonomik değer yaratabilmek.”

Toplantıda yer alan T. C. Filibe Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Erdem Kırcaali Haber Gazetesine şunları söyledi: “Türkiye’den gelen ve burada faaliyet gösteren iş adamları arasında olumlu bir görüşme oldu. RUMELİSİAD Balkan kökenli Türklerin oluşturmuş olduğu büyük bir işbirliği kuruluşu ve o yüzden Balkan ülkeleriyle ticaretimizin ve yatırımlarımızın gelişmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. BULTİŞ derneği Filibe merkezli kurulu ancak, Bulgaristan’da birçok yerde faaliyette bulunan Türk ve Bulgar işadamları derneği. Biz de Filibe Ticaret Ataşeliği olarak hem BULTİŞ’e hem de RUMELİSİAD’a Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ticaretin ve yatırımların gelişmesi için her türlü bilgilendirmeyi, yönlendirmeyi yapmaya ve işbirliğine hazırız. Bugünkü görüşmenin gayet verimli sonuçlar alacağına inanıyorum, o yüzden bu tür görüşmeler önemlidir. Bu tür görüşmelerin arkasından Filibe, Kırcaali, Stara Zagora, Gabrovo gibi şehirlerde sektör bazlı ve firmalarda karşı karşıya gelecekleri görüşmeleri tertip edeceğiz. Bunlar da doğrudan sonuç odaklı olacak.“

RUMELİSİAD’ın üç günlük Bulgaristan ziyaretinde Sofya Yatırımlar Ajansı ile görüşme de yer alıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar