Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Danail Papazov ile telefonla görüştüm. 29 Ekim’e kadar Türk TIR’larına herhangi bir cezai işlem uygulanmaması konusunda taahhüt aldım. Artık TIR’larımız rahatlıkla yoluna devam ediyor” dedi.
kapital-andreevo-tir-kuyruguBulgaristan’ın 7 Ekim’den itibaren Türk TIR’larına yönelik başlattığı normal olmayan denetimlerin oluşturduğu sorunlar, Bakan Yıldırım’ın yoğun çabalarıyla çözüme kavuştu. Mevkidaşı ile telefon görüşmesi yapan Yıldırım, Papazov’dan 29 Ekime kadar Türk TIR’larına herhangi bir cezai işlem uygulanmaması sözü aldı.

Yıldırım, Bulgaristan’ın Türk TIR’larına yönelik uyguladığı denetimlerin çözümüne yönelik olarak 28 Ekim’de İstanbul’da iki ülke bakanlık yetkililerinin bir araya geleceğini ve soruna nihai çözümü bulmaya çalışacaklarını açıkladı.
Yıldırım, Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafındaki “Kapitan Andreevo Gümrüğü”ne birkaç kilometre mesafede Bulgar yetkililerin yük araçlarını yoğun şekilde kontrolden geçirmesinin sınırdan geçişleri zorlaştırdığını ve bunun üzerine harekete geçtiklerini” anlattı.
Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Papazov ile telefonla görüştüğünü bildiren Yıldırım, “29 Ekim’e kadar Türk TIR’larına herhangi bir cezai işlem uygulanmaması konusunda taahhüt aldım. Artık TIR’larımız rahatlıkla yoluna devam ediyor. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından son 24 saatte 2 bin 700 ticari araç geçti. 28 Ekim’de de her iki ülkenin bakanlık yetkilileri İstanbul’da bir araya gelerek sorunun çözümü için görüşecekler. Bu görüşmede sorunun tatlıya bağlanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
AA
Reklamlar