Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Türk Folklor Festivali düzenlendi. Yaklaşık bir yıl boyunca ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen yarışmalarda finale kalanlar Milli Kültür Sarayında sahneye çıktı.

SEVDA DÜKKANCI 

Bulgaristan’da hoşgörünün, çok çeşitli kültürün, aynı zamanda farklı etnik grupların oluşturduğu bir buket, yani bir demet çiçek konulu ulusal yarışmanın finali Sofya Milli Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.

Folklor Festivali’ne Bulgaristan’ın dört bir yanından 5-35 yaş arası sekiz bine yakın yarışmacı katıldı. 8 ayrı dalda düzenlenen yarışmalarda 360 kişi finale kaldı. Festivalin finali renkli görüntülere sahne oldu.

2 BİN DAVETLİ KATILDI

Hak ve Özgürlükler Hareketi tarafından düzenlenen etkinliğin açılışını Başkan Lütfi Mestan yaptı. Bulgaristan Kültür Bakanı’nın yanı sıra final yarışmasını 2 bine yakın davetli izledi. Programda Bulgarca ve Türkçe şarkılar yankılandı.

Etnik grupların özgün halk oyunlarını sergilediği programda Türkçe şiirler duygulu anlar yaşattı. Gadulka adı verilen kemençeyle Bulgar folklorunu tanıtan Torlak Grubu da izleyicilerden büyük alkış aldı.

FOLKLOR RÜZGARI ESTİ

Bisertsi Köyü’nde yaşayan Türk kızlarının Deliorman dansları adeta bir karnaval havası yaşattı. Dulovo ilçesi, Doğrular köyü gençlerinin “Tuana” adlı halk oyunu ise yarışmaya damgasını vurdu.

Ezerçe köyünden Yasemin Taukçu bindallı kostümü ve seslendirdiği türküyle ilgi odağı olurken, yarışmanın en küçük katılımcısı 5 yaşındakı Ebru ise davetlilerin ve jürinin favorisiydi.

Sazlar ve tambura eşliğinde söyledikleri türkülerle birincilik ödülü Silistre Çiller köyüne gitti.

Reklamlar