Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin  toplantısı Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov’un evsahipliğinde,  Türk Konseyini kuran Nahçıvan Anlaşması’nın 10. yıl dönümünün kutlandığı Türk Konseyi 7. Zirvesi çerçevesinde, 14 Ekim 2019 tarihinde Bakü’de düzenlenmiştir.

Toplantı, Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sn. Mukhtar Tileuberdi, Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sn. Chingiz Aidarbekov, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sn. Abdulaziz Kamilov, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Sn. Péter Szijjártó ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’in katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Toplantıya ayrıca, Türk Konseyi Aksakallar Keneşi’nin Azerbaycan Üyesi Sayın Fettah Heydarov’un yanı sıra, Türk İşbirliği Teşkilatları TÜRKPA, TÜRKSOY, Türk Akademisi ve Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanları da iştirak etmiştir.

Dışişleri Bakanları, Devlet Başkanları Konseyi toplantısının gündemini ve programını ele almışlar, imzalanacak olan Ortak Zirve Deklarasyonu’nun ve kararlarını gözden geçirmişler ve Üye Ülkeler arasında politik, ekonomik ve kültürel alanlarda çok taraflı işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

Reklamlar