Avrupa‘nın çeşitli ülkelerinde çalışan Türk işçiler yaz tatillerini geçirmek için Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapmaya başladı. Türkiye‘ye gelen işçiler 6 haftalık tatillerinde yakınlarıyla hasret giderip, Ramazan Bayramıbirlikte geçirmelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oy kullanabilecekler.

Avrupa‘da yaşayan Türk işçileri geçtiğimiz yıllara göre bu yıl tatillerinin Ramazana denk gelmesi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak için erteledi. Geçtiğimiz yılarda Temmuz ayının ilk haftasında itibaren yurda giriş yapmak için gelen işçilerin, sınır kapılarında yoğunluk oluştururken bu yıl henüz yoğunluğun olmayışı dikkat çekiyor.

“YOĞUNLUK BEKLİYORUZ”

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, sınır kapılarından yurda girişlerin önümüzdeki günlerde artmasını beklediklerini söyledi. Sınır kapılarında yoğunluk dolayı kuyrukların oluşmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Yalçın, “Ramazan sonunda kapılarda Türk işçilerinin gelişleri nedeniyle yoğunluk bekliyoruz. Bulgaristan sezon için gümrüğündeki yolcu bölümündeki inşaat ve altyapı çalışmalarını tamamladı. Sadece TIR kısmında sorunlar var. Türk işçileri için her şey düşünüldü. Sezona hazırız. Gümrük sahamızda 4 adet canlı yayın yapan kamera var. Saha yoğunluklarını ve istatistiksel verileri an ve an görebilecekler. Mobil sistem sayesinde de cep telefonlarından bu verilere ulaşabilecekler. Dolayısıyla hangi gümrük kapısında yoğunluk olduğunu anlık görmek mümkün.” dedi. Belçika‘dan ailesiyle Türkiye‘ye gelen Halil Koçyiğit, tatilini Cumhurbaşkanlığı seçimlerine denk getirdiğini söyleyerek, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilmek için bu yıl biraz geç geldik.Türkiye‘de 6 hafta kalıp Ramazan Bayramından sonra Belçika‘ya döneceğizö dedi. Fransa‘nın Paris şehrinden gelen ve ailesiyle Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye‘ye giriş yapan Mehmet Ak ise yaklaşık 36 saat süren yolculuğun ardından Türkiye‘ye ulaştığını anlatarak, “Yollar çok kalabalık. Bulgaristan Sınır Kapısı’nda biraz sorun yaşadık. Ama memleketimize girince bütün sorunları unutuyoruz. Bursa‘ya gidiyorum.Ramazan Bayramı‘nı burada geçirip Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanıp dönüş yapacağızö şeklinde konuştu.

Reklamlar