Bayrampaşa’da BULTÜRK öncülüğünde 500 kişilik bir yemek toplantısında İstanbul’da bulunan (30 STK Başkanlarını) tüm Türk Dünyası STK’ları bira raya geldi. Ayrıca geceye MHP MYK üyesi Bülent Maşaoğlu’nun yanında Doğu Türkistan, Kazakistan, Özbekistan, Afganistan, Kırgızistan, Güney Azerbaycan, Suriye, İrak, Makedonya, Rumeli, Ukrayna ve Kırımdan da STK yöneticilerinin yanında bir de Azerbaycan’dan da özel misafirler gelmişti.

Açıklama yok.Sunuculuğunu Dr. Erdal KARABAŞ yaptı.

Sayın KARABAŞ bu günün önemini kısaca anlattı. Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra açılış için BULTÜRK Başkanı Rafet ULUTÜRK’e verildi.

BULTÜRK Başkanın konuşması;

Açıklama yok.

Saygıdeğer Türk Dünyası STK’larımızın Başkan ve yöneticileri, kıymetli Bulgaristan Türk’ü kardeşlerimiz ve çok değerli misafirlerimiz,

BULTÜRK Derneğimizin saygın yöneticileri ve üyeleri ile birlikte karar alıp düzenlediğimiz “TÜRK DÜNYASI İLE BİRLİK GECEMİZE” katılımlarınız bizleri ve tüm hemşerilerimizi onurlandırmıştır.

Bizler Anadolu’dan önce Türkleşen Rumeli coğrafyasına geçen ve bu bölgeyi de Türk Dünyası coğrafyasına katan EVLAD-I FATİHANLARIN Torunlarıyız.

Bizler Tuna nehrinden akarak, Dobruca, Deliorman ve Koca Balkanı aşarak Rodoplara inen, buralarda bir çok hikayelere romanlara konu olan Rodop insanın ayrılmaz parçası Arda boyundan kıvrım kıvrım akarak Anadolu’ya doğru hızla ilerlediği AKINCILAR YURDUNDAN TÜRKİYE’YE GELENLERİZ.

HEPİNİZ HOŞGELDİNİZ SEFALAR GETİRDİNİZ

“Birlik dirliktir” özlü sözüne inanıyor ve layık olmaya çalışıyoruz.

2021 yılı içerisinde Bulgaristan’da Nisan ve temmuz aylarında yapılan iki parlamento genel seçimleri sonucunda hükümet kurulamadığı için kriz doğmuştur.

Ancak günü ve zamanı geldiği için zorunlu olarak 14 Kasım 2021 tarihinde Bulgaristan’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacaktır. Bu nedenle söz konusu krizin çözümü amacı ile aynı sandıkta 3.defa parlamento seçimlerinin yapılması uygun görülmüştür.

Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımız ve Bulgar halkına ilave olarak Bulgaristan dışında yaşayan tüm Bulgaristan vatandaşlarımızın seçimlere katılımları elzemdir.

Bu vesile ile Türkiye’de yaşayan değerli Bulgaristanlı soydaşlarımızın seçimlere katılımlarının sağlanması için yapmış olduğumuz çalışmalara destek veren saygıdeğer dostlarımız ve kardeşlerimize sonsuz saygı ve muhabbetlerimizle teşekkür ediyoruz.

Yarın sandıklara giderek kutsal vatandaşlık görevlerimizi yapalım.

Bulgaristan ve Bulgaristanlılar için Türkün vefasını hep birlikte gösterelim.

Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur…

Saygı ve muhabbetlerimizle,

Rafet ULUTÜRK
BULTÜRK
Genel Başkanı

Açıklama yok.Ardından Bayrampaşa Belediye Başkanı Sn. Atila AYDINER sözü aldı.

Daha sonra Bayramali ÇEŞMECİ’ye söz verildi;

Açıklama yok.

Sayın B.Çeşmeci eskiden beri bu davanın peşinde olduğunu ve bu gün önümüzde büyük bir fırsatın doğduğunu. Bunun için yarın herkes oya gitmesi ve TÜRK CUMHURBAŞKANINA oy vermeleri gerektiğini vurguladı.

Açıklama yok.

Ardından Avrasya Federasyonu Genel BAŞKANI İsmail CENGİZ sözü alarak insanlarımızı 1985 yıllarında nasıl Bulgaristan mitingine katıldıklarını hatırlatarak. Yarının Bulgaristan Türkleri için büyük bir gün olduğunu ve herkes giderek vatandaşlık hakkını kullanması gerektiğini hatırlattı.

Dünyada artık bir oyun neler yapabileceğini herkesin farkına vardığını ve bu hakkını kullanmaları gerektiğini, çocukları için gelecekleri için gücünü hissetirmeleri gerektirdiği için yarın oya gidin diyerek büyük alkışlarla sözüne son verdi.

Konuşmaların sonunda Bulgaristan Türklerinin genç sanatçılarından Sn. Nuray SELİM mikrofonu aldı ve ARDA BOYLARI şarkısıyla başlayarak tüm hemşerileri coşturdu.

Çok güzel bir geceydi tüm gelenlere teşekkürler.

Dr. Nedim BİRİNCİ
BULTÜRK

Not: Gecemize Katılanlar;
Bülent MAŞOĞLU MHP – MYK Üyesi;Aqil SAMETBEYLİ Elçibey Vakfi Genel Başkanı;
Atilla AYDINER Bayrampaşa Belediye Başkanı – Ahmet TÜFEKÇİ-Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı, Remzi KURTULUŞ-Eyup Belediye Başkan Danışmanı, Vedat MOL-Kağıthane Belediye Başkan Danışmanı, Azerbaycan lı Misafirler; A- Asım VELIEV Gençlerin Armağanı Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı B.Mehseti HÜSEYİNOVA; Azerbaycan -Türkiye Gıda Güvenliği STK Başkanı C. Tale MANSUROF Bakü Sebayil İlçe Belediyesi Şube Müdürü; Abdülhey YUNUS Doğu Türkistan Spor ve Gelişim Derneği Başkan V. ; Halit KANAK Türk Dünyası Dayanışma ve Yardîm Derneği Genel Başkanı; Oktay ACAR Maturidi Yesevi Otağı Genel Baskanı; Hakan SULU İstanbul Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı; Miyo AGANOVIÇ Saraybosna Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ismail CENGİZ Avrasya Türk Dernekleri Genel Başkanı ;.Ahmet AĞCA Beydilli Suriye Turkmenleri Derneği Başkanı ; Tarık SULOCEVİZCİ Suriye Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı ; Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek BAŞKANI, Şener MENGE-Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, Agil SAMETBEYLİ-Elçibey Vakfı ; Hakkı KARADAŞ-Ismail Gaspirali – Kirim Eğitim Ve Kültür Dernegi‘de Kurucu Baskanı, Anadolu BULTÜRK Temsilcileri Beykoz Trakyalılar Derneği Genel Başkanı Sacit KAYA, Sultanbeyli Balkan Türkleri Derneği Ali KILIÇ, Yılmaz BİRİNCİ Bayrampaşa Haber gazetesi sahibi, Bağcılar Bayramali ÇEŞMECİ,Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Erdal KARABAŞ, Güngör YAVUZARSLAN Araştırmacı Gazeteci, Mehmet CEYLAN Gazeteci YazarAçıklama yok.NURAY_SELİM Arda Boyları Türküsüyle başladı TUNA NEHRİ ile bitirdi. Kendisine bizim bu gecemize gönüllü olarak katıldığı için ayrıca teşekkür ederiz.

Açıklama yok.Güngör YAVUZARSLAN Araştırmacı Gazeteci 

Açıklama yok.

Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı B.Mehseti HÜSEYİNOVA’dan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER’e plaket taktimi

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı B.Mehseti HÜSEYİNOVA’ya Plaket

Açıklama yok.Fotoğrafı Aç

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, iç mekan ve şunu diyen bir yazı 'BULTÜRK JULU US Bulg Ka Türksü Vefalı' görseli olabilir

 

Reklamlar