İSTANBUL DA TÜRK DÜNYASI STK’LARI “TÜRKİYE YÜZYILI” İÇİN CUMHUR İTTİFAKI’NIN YANINDA OLDUKLARINI AÇIKLADI.

“14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Millet Vekilliği seçimleri için Türk Dünyası Gönüllüleri biraraya geldi.”

Basın toplantısı İstanbul’daki BULTÜRK Genel Merkezi’nde yapıldı. Açılış konuşmasını BULTÜRK Genel Başkanı Sayın Rafet Ulutürk konuşmasında; Osmanlı Devletimizin yıkılması ile birlikte devamı olarak kurulan Kadim ve Güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ile Aziz ve Müşfik Türk Milletinin Türkiye Cumhuriyeti’nin dışında kalan topraklarında yetim kalan bizler; Türkiye Cumhuriyeti bütün imkanlarını bizimle paylaşan, bizleri bağrına basan aziz Türk Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Ardından katılan basın mensuplarından gelen sorulara cevaplar verildi.

Toplantıya katılan tüm dernek başkanları, sadece Türkiye’de değil kendi bölgelerinde de yapılan çalışmalarla alâkalı bilgileri paylaşarak neden “Cumhur İttifakı”na destek verdiklerini açıkladılar.

Tüm sorulara samimiyetle cevap veren Türkistan, Kafkaslar ve Balkanlardan katılan dernek başkanlarına bu toplantıya katılarak Türk Dünyası’nın birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını, Türkiye’deki vatandaşlar gibi kafalarının karışık olmadıklarını beyan ettiler. BULTÜRK olarak tüm katılımcılara ve basın mensuplarına teşekkür ederiz.

Toplantıya katılanlar: BULTÜRK Derneği Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK, Suriye Türkleri Beydili Türkmen Derneği Genel Başkanı Ahmet AĞCA, Afganistan STK’LAR platformu Başkanı Abdulgafar Turan, Türkmen Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Gülşirin Beyler, Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hareketi Türkiye Temsilcisi Ağrı Karadağ, İpek Yolu Genel Başkanı Mustafa Kemal Mahdum, Irak Türkleri Başkanı Kemal Bayatlı, Türkistan Elleri Kadın Kolları Bşk. Hava Sait Özbekistan, Kırım Derneği Bşk. Hakkı Akkuş, Ural Kültür Stratejik Araştırma Derneği Hakan Özdeş, Kazakistan, Kırgızistan ve Ahıska Türkleri Dernekleri temsilcileri,  Çuvaşistan Türkleri’ni temsilen Nadina Cavadova, BGSAM Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Bşk. Prof. Dr. Hayati DURMAZ

BGHABER Ajansı

Açıklama yok.

“Saygıdeğer basın mensupları,

Değerli Türk Dünyası Gönüllüleri ve Aziz Türk Milletimiz…!

Bizler yaşadığımız yerlerden çeşitli nedenlerden dolayı her türlü olumsuzluklara katlanarak, ATA YURDUMUZ Türkiye’ye göç etmiş Türk Dünyası Gönüllüleriyiz.

Osmanlı Devletimizin yıkılması ile birlikte devamı olarak kurulan Kadim ve Güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ile Aziz ve Müşfik Türk Milletinin Türkiye Cumhuriyeti’nin dışında kalan topraklarında yetim kalan bizler;

Türkiye Cumhuriyeti bütün imkanlarını bizimle paylaşan, bizleri bağrına basan aziz Türk Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

“Türk Dünyası STK’larından Türk Ve Dünya Kamuoylarına Duyuru…….!”

Türk Dünyası ve Türk- İslâm Âlemi’ne hizmet veren derneklerin, Türkiye Cumhuriyeti’nde yapılacak olan, “14 Mayıs 2023 Pazar Günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Millet Vekilliği Seçimleri’nde; Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İş İnsanlarımız tebaamız Ve Türk Dünyası Sevdalısı Kızılelma, Turan Ülküsüne Sahip Tüm Dava Arkadaşlarımızla Birlikte; Özellikle Türk Dünyası Ve İslam Aleminin Yaman Günlerimizde Yanımızda Durarak Bizlere Güç Vererek İstiklâl Ve İstikbalimize Sahip Çıkan Türkiye Cumhuriyeti Devletiminin Vefakâr Ve Cesur Hükümetleri Ve Cumhur İttifakının Yanında Yer Alarak 21 Asır Türk Asrına Kavuşmak Üzre Birlikte Yol Yürümek Ve Desteklemek Kararı Aldık.

Bu Vesileyle, Akdeniz’in Tamamında, Avrasya Coğrafyasında Ve Tüm Dünyada Mazlumların Tek Umudu Dualarla Beklenen Lideri Muhterem Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi Ve Türkmen Başbuğumuz Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi’lerin Gösterdikleri Hedeflere Nizamı Âlem İçin Ebediyyen Yılmadan Yürüyeceğiz.

Türk-İslam kültürünün güneşinin doğduğu yerlerden tâki battığı yerlere kadar götürecek Ahilik ruhuna sahip Cumhur İttifakı’nı yürekten destekliyoruz. Türkiye Yüzyılı İçin mazlum coğrafyaların hamisi olan Türkiye’nin Türk Birliği’ni – TURAN’ı kurabailmesi için, kazanımların devamı ve terörün kökten temizlenmesi için Cumhur İttifakı’nı desteklediğimizi kamuoyuna paylaşıyoruz.

Bu Kararımızı Saygın Basın Önünde Türk Ve Dünya Kamuoylarına İlan Ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz Ve Cumhur İttifakı’na Sonsuz Saygı Ve Başarı Dileklerimizle.

12 Mayıs 2023 BULTÜRK – İSTANBUL

Reklamlar