Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) tarafından Bayrampaşa HASBAHÇE Sosyal tesislerinde Türk Dünyası ve Bulgaristan’a hizmet eden Türk Dünyası ve Aksaçlılarına göstermiş oldukları fedakârca hizmet ve çalışmalarından dolayı düzenlenmiş olan iftar yemeği münasebetiyle BULTÜRK tarafından kendilerine özel olarak tasarlanan Vefa Ödülleri büyük bir katılımcı hazirun önünde takdim edilmiştir.

Bir 18 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'BULGARİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE HİZMET DERNEĞİ İftar Yemeğimize ftar Yemeğimize BULTÜRK'TEN TÜRK DÜNYASINA VEFA KUPALARI TAKTİM ETTİ' görseli olabilir
Gecenin acılışını canlı telefon bağlantısı ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Sn. Atila AYDINER hazirunu selamlayarak ve bu nezih yemeği düzenleyen BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK ve değerli yönetim kurulu üyelerini gönülden tebrik ederek tüm Türk Dünyası ve Evlad-ı Fatihan temsilcilerine hoş geldiniz diyerek yaptı.

Rafet ULUTÜRK’ün konuşması: https://bulturk.org.tr/v2/bulturk-baskani-iftarda-konusmasi/ 

Program sunuculuğunu BULTÜRK Genel Sekreteri Araştırmacı gazeteci yazar Alptekin CEVHERLİ’nin yaptığı iftar yemeğinde ilk konuşmayı BULTÜRK – BGSAM Kurucu Genel Başkanı ve BULTÜRK onursal Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hayati DURMAZ yaptı.

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

BGSAM BAŞKANI PROF.DR. HAYATİ DURMAZ

Konuşmasında
“Bulgaristan ve Bulgaristan Türklüğünün sorunları ve çözümleri ile ilgili olarak yapılacak çalışmaların belli bir seviye ve başarıya ulaşması amacı ile 2002 yılı milat olmak üzre, BULTÜRK derneği ve bu çatı altında Bulgaristan Türklerinin Sesi gazetesi ile 2013 yılında BGSAM’dı 33 gönüllü arkadaşlarımızın fedakarca ve vefakarca destekleri ile kurduk yaklaşık 20 yıldır tüm sosyal çalışmalara ve seçimlere katılarak. Bulgaristan Türklüğünün sesi olduk” dedi.

Bir 1 kişi ve iç mekan görseli olabilir

Gecenin ikinci konuşmacısı Rafet ULUTÜRK katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmada kurucu Genel Başkan Prof. Dr. Hayati DURMAZ Beye atfen onun izinde ve fikirleri doğrultusunda BULTÜRK’ün bayrağını ve sorumluluğunu omuzlarımıza aldık Türk Dünyası başta olmak üzre, Evlad-ı Fatihanlar ve Evlad-ı Fatihanlar yurdu Bulgaristan ve Bulgaristan Türklüğünün yılmaz ve yorulmaz neferi olarak onların her konuda sesleri ve güçleri olduk. Sizlerin de slaytta izlediğiniz gibi BULTÜRK ve çatısı altında bulunan diğer organ ve paydaş kuruluşlarının da destekleri ile Bulgaristan ve Bulgaristan Türklüğünü Evlad-ı Fatihanları tüm dünyaya tanıtmada kısık seslerinin duyurulmasında hayati önem ve rol oynadık. dedi.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'Yeme a B' görseli olabilir

AVRASYA YAZARLAR BİRLİĞ GENEL BAŞKANI Dr. YAKUP ÖMEROĞLU

Gecenin ilerleyen saatlerinde kürsüyü teşrif eden Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup ÖMEROĞLU’da konuşmasında hazirunu selamlayarak BULTÜRK yönetimi ile birlikte BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’ü düzenlemiş olduğu bu muhteşem gece ve manasından dolayı tebrik ederek toplantının sadece Bulgaristan ve Bulgaristan Türkleri ile sınırlı kalmayıp tüm Avrupa Türklüğü (Evlad-ı Fatihanlar) ve tüm Türk Dünyasını kucaklamış vaziyette olduğunu görüyorum bu durumdan mutluluk ve sevinç duyduğunu söyledi.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

İSTANBUL VALİ YRD. ÖZLEM BOZKURT GEVREK

Bir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 M. Kemal SALLI – Önce Vatan Gazetesi Haber Müdürü – Yazar

BULTÜRK’ün düzenlemiş olduğu iftar programının onur ve şeref konuğu İstanbul Vali Yardımcımız Sn. Özlem BOZKURT GEVREK Hanımefendi İftar yemeğine katılan haziruna hitaben yapmış olduğu kısa ve veciz konuşmasında BULTÜRK-BGSAM yönetim kurulları ile Genel Başkanları Rafet ULUTÜRK-Prof.Dr. Hayati DURMAZ Beylere teşekkür ederek düzenlenmiş olan gecenin başarılı hatta kendi gönüllerinden de geçen olması gereken bir gece olarak gördüğünü söyledi. Devamında haziruna hitaben İstanbul valiliğinde Türk Dünyasından sorumlu Vali yardımcınız olarak “Türk Dünyası, Evlad-ı Fatihanlar ve Bulgaristan Türklerinin bir sorumlusu, gönüllüsü olarak kapımız sonuna kadar açıktır” diyerek BULTÜRK Genel Başkanı ve yönetim kuruluna katılımcılar için düzenlemiş oldukları nazik ve onur timsali onur belgeleri ve vefa kupalarından dolayı tüm katılımcılar adına teşekkürlerini sundu.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

SABRİ İSKENDER BULGARİSTAN’DA BEDEL ÖDEYEN BÜYÜMÜZ

İftar yemeğinin finalinde BULTÜRK-BGSAM adına teşekkür konuşması yapan Nedim BİRİNCİ haziruna hitaben “Bayrampaşa’da bu gece Gerçekten yağmurlar gibi dağlara düşen damlalar derelere, nehirlere, denizlere ve okyanuslarda buluşurcasına bu akşam tüm Türk Dünyasının okyanusu Bayrampaşa’da buluştu. Türk Dünyasının okyanusu bu gece Bayrampaşa’daydı.
Sizleri bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de her Ramazan ayında gönüllülerin coştuğu küslerin barıştığı iftar sofralarımızda özlemle bekleyeceğiz. İyi ki varsınız. Dedi.
İftar yemeğimizde adlarına kupa tevdiği ettiğimiz kupalar;

Bir 1 kişi, ayakta ve iç mekan görseli olabilir

Türk Dünyasına Vefa kupaları taktim edilenler:

* Erdoğan ASLIYÜCE – Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı
* Dr. Yakup ÖMEROĞLU – Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı – Ankara
* Doç. Dr. Abdulhamit AVŞAR – TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü ve Kazakistan Temsilciliği yaptı.
* Muhammed Ruzubay, Business Türk Dergisi-Genel Yayın Yönetmenİ
* Saffet ERDEM – Bosna Hersek Dostları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
* M. Kemal SALLI – Önce Vatan Gazetesi Haber Müdürü – Yazar
* İsmail CENGİZ – Avrasya Federasyon Başkanı
* Şamil KUCUR
* Ahmet Selim ARSLAN
* Musa Serdar ÇELEBİ
* Kazım YURDAKUL,
* Yılmaz BİRİNCİ,
* Süleyman ÖZMEN,
* Metin Özkan
….

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

NAHİDE DENİZ GAZETECİ ARAŞTIRMACI

BULTÜRK ve Evlad-ı Fatihanlara Vefa kupası verilenler:
* Behçet BAŞARAN,
* Ergül BALKAN,
* Erkan TRÜKTEN,
* Sabri İSKENDER,
* Zihni KARPAT,
* Şakir ARSLANTAŞ,
* Kemal BALTEPE,
* Nihat İNCEKARA,
* Sacit KAYA,
* Dr. Nedim BİRİNCİ,
* Arzu YILMAZ,

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Yarınlarımızın teminatları gençlerimize verilen onur belgeleri;

* Av. Gülşen ÜÇKARDEŞ, Kavarnalı HANDE, Hamiyet ÇAKIR, Furkan FİDAN, Şema KABAK, Berkay MUTLU, Bahar ARSLAN, Berk ARSLANTAŞ, Alp FİDAN, Cansu ALTINOK, Hayrullah FİDAN, Melek AKIN, Murat FİDAN, Murat KABAK, Taha BAŞARAN, Tuba FİDAN, Gökhan İZBUL, Raziye ÇAKIR, Nevriye KURTOĞLU, Tarık BAŞARAN, Ertaş ÇAKIR,

Rafet ULUTÜRK’ün konuşması: https://bulturk.org.tr/v2/bulturk-baskani-iftarda-konusmasi/ 

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

SAYIN NİHAT İNCEKARA BULTÜRK KURUCUSU

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'NEĞİ ize' görseli olabilir

Saffet ERDEM – Bosna Hersek Dostları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Katılan Siyasiler: Yeniden Refah Partisi İst. İl yönetiminden Şükrü KÖZEN ve Bayrampaşa ilçe Başlanı ve yönetimi, Bayrampaşa Büyük Birlik Partisi ilçe Başkanı Hacı Ersin İPEK, AK Parti İlçe teşkilatından Nusret ARAS ve bsk.yrd. Mustafa KAHRAMANLAR, Halil TÜRKKAN MHP Eyupsultan ilçe başkanlığı,

STK’lar; Suriye Dernek Başkanı Ahmet AĞCA, Avrasya Federasyonu, Türk Eğitim Sen-Halil HACIOĞLU İst. 5 nolu şb. Başkanı, Ahi Bektaş Platformu Genel Başkanı Hüseyin Köksal, Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Azize Sultan, Kemal BEYATLI İrak Türkleri kültür ve yardımlaşma derneği Başkanı, Çankırı derneğinden Şaban ARMUTÇU, Gagauz Derneği Başkanı Nejdet ERTURUL, Erdem EREN-BALMED, Faruk DEMİR KüçükçekmeceSultanmurad Mah. Muhtarı,

Telgraflar:

Ankara Bulturk Temsilcisi İsmail CİNGÖZ Ve Fatma AKSOY
Nail ÇELEBİ 21.donem Trabzon milletvekili
Asuman ERDOĞAN – Ak Ankara milletvekili
Çiğdem KONCAGÜL -Aj Tekirdağ milletvekili
Esin KARA -Konya milletvekili
Hakan ÇAVUŞOĞLU -AK Parti Bursa
Akif Çağatay KILIÇ -Milletvekili
Efkan ALA Ak parti dış ilişkiler başkanı
Celal ADAN -Mhp ist milletvekili

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise görseli olabilir

ŞAKİR ARSLANTAŞ BULTÜRK BAŞKAN YARDIMCISI

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Erdoğan ASLIYÜCE – Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

ZİHNİ KARPAT BULTÜRK KURUCUSU

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve yazı görseli olabilir

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Bir 3 kişi ve iç mekan görseli olabilir

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'BULGARİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE HİZMET DERNEĞİ İftar Yemeğimize' görseli olabilir

Bir 1 kişi ve iç mekan görseli olabilir

Reklamlar