Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Altay, 20-21 Eylül 2017 tarihleri arasında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen “Digital Libraries and Education” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Türk akademisyen yeni kitabını Bulgaristan’da tanıttı ile ilgili görsel sonucuKırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Altay, 20-21 Eylül 2017 tarihleri arasında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen “Digital Libraries and Education” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Bulgaristan üniversite ve halk kütüphanelerinde görev yapan yönetici ve kütüphanecilerin ilgiyle takip ettiği panelde konuşan Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Altay, bilgi toplumuna geçiş sürecinde Turkiye’de ve Bulgaristan’da halk kütüphanesi hizmetleri (The Public Library Services in Turkey and Bulgaria in the Transition Process to Information Society) isimli kitabını da tanıttı.

Eserin hem Türkiye’deki hem de Bulgaristan’daki Halk kütüphanelerini bilgi toplumu ekseninde ele alan ilk kapsamlı çalışma olduğunu belirten Dr. Altay, “Çalışmada ilk defa bilgi toplumunun halk kütüphanesi unsurları ve hizmetleri üzerindeki etkileri ele alınmıştır. Ayrıca eser Bulgaristan’daki ve Türkiye’deki halk kütüphanesi hizmetlerini karşılaştırmalı olarak ele alan ilk çalışmadır. Komşu ülkemiz Bulgaristan ile altı yüzyıla yakın ortak kültür ve tarih mirasına sahip olmamıza rağmen Türkiye’de Bulgaristan ile ilgili yazılmış kaynakların sayısının yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir. Bu durum kütüphanecilik ve kütüphaneler hakkındaki yayınlar içinde geçerlidir” dedi.

Altay, konuşmasının ardından dinleyicilere hediye ettiği kitaplarını imzaladı.

Reklamlar