Edirne’deki, nehir taşkını nedeniyle Karaağaç Mahallesi sakinleri kent merkezine ulaşımda zorlanıyor.

Tunca Nehri, debisindeki ani artış nedeniyle Sarayiçi mevkisindeki çevreye yayılmaya devam ediyor. Tunca’nın suları Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı er meydanı, Adalet Kasrı, Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu saray kalıntıları, Kanuni ve Fatih köprüleri ile Balkan Şehitliğini sular altında bıraktı.

ULAŞIM, ASKERİ ARAÇ VE KEPÇELERLE SAĞLANDI

Tunca Nehri üzerindeki, yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi’ne bağlantıyı sağlayan Tunca Köprüsü’nün girişlerine de su birikti. Mahalleden kent merkezine geçişler askeri araç ve kepçelerle sağlanıyor.

Birçok kişi sabah, suları kepçeyle aşarak işe gitti.

MERİÇ NEHRİ’NİN DURUMU

Kentteki Tunca Nehri’nin ardından Meriç Nehri’nin de debisi arttı. Meriç, Arda Nehri’nin getirdiği yoğun su hacmine bağlı olarak Bosna köy civarında taştı. Nehrin tarım arazilerine yayılışı devam ediyor.

Bu arada, nehir yatağı yakınındaki pek çok işletme ve balıkçı barınağına da su girdi.
Evliya Kasımpaşa Camisi yakınındaki bir balıkçı barınağında mahsur kalan kişi, polisi arayarak yardım istedi. AFAD ekipleri, vatandaşı kurtarmak için harekete geçti.

Yetkililer, Arda ve Tunca’yla Edirne’de birleşen Meriç Nehri’nin debisinin daha da artması bekleniyor. Tunca Nehri’nin son ölçüm değeri 370 metreküp/saniye, Meriç ise 1415 metreküp/saniye seviyesinde akıyor.

Nehirlerin debileri, Bulgaristan’daki yağışlar nedeniyle yükseliyor.

Reklamlar