Bulgaristan’dan özelliklede 1989 yılında zorunlu Türkiye’ye göç eden türk kardeşlerimizin hepsinde çifte vatandaşlık serbet giriş çıkış pasaportları var. Halende doğdukları köylere ailelerinin yanlarına gidip geliyorlar. Hiç bir şey bıraktıkları gibi olmadıklarını görüyorlar ve Ana Dil Eğtimdeki ve okullarımızda halen yeterli dersler kitaplar okutulmuyor. nevin-hasan-hoh-silistre-milletvekili-2013İşsizlik konusunda ise genclerimiz  zor şartlar altında ünüversiteleri bitirseler uzmanlık alanlarında kariyer yapsalarda bulgaristanda işsizlik yönünden mecburen ya Türkiye’ye kaçmakta buluyor. Avrupa ülkelerinde mecburen çok düşük maaaşlar ile çalışmaktadırlar.

Bizler Bulgaristanda azınlıkta görünen Türkler bugüne kadar kendi imkanlarımız kendi güçlerimiz ile yapılan tüm baskılara rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz. Çalışmayada devam edeceğiz. Bugün 30 yılı aşkın Halk ve özgürlükler partisi ile birlikte yaptığımız siyasi mücadeleler sonucunda son yapılan 12 mayıs 2014 yılı genel Türk vatandaşlarımıza yapılan baskılara rahmen 35 millet vekili çıkartıp hükümet ortağı olduk. Bugün 3 bakanlık bakan yardımcılıkları belediye başkanları ile Türklere daha yakın hizmet vermeye çalışmaktayız. Bulgaristanda hükümet değilseniz bile hükümet ortağı olamadığınız taktirde resmi kurumlarda görev sizlerden biri olmaz ise işleriniz her anında değilde uzun zamanda yapılır. Bizler Türkiye’deki özellikle 1989 yılında Türkiye’ye zorunlıu giden soydaşlarımızın bizlere saip çıkmalarını secimlerde sandığa gitmelerini her verdikleri bir oy ile burada hükümette söz saibi olacağımız bilmelerini istiyoruz. Aksi takdirde bizlerde burada sahip çıkmazsak sonumuz azınlıkta kaldığımız için ne gelecekte çocuklarımıza saip çıkabilir nede geleceğimize umutla bakabiliriz. Daha sonrada ayni diğer balkan ülkelerinde olduğu gibi parçalanıp bu gün köylerimizde genelde yaşlılar veya emeklilerin kaldığını köylerin boş olduğunu görürsünüz. Yarın birgün bunlarıda göremeyiz.

Türkiyede bulunan yatırımcı iş adamlarımızı Bulgaristan’a ve Türklerin yoğun olduğu bölgelere iş istidamı sağlıyacak üretim yapan fabrikaların açılmasını bekliyoruz. Bizler milletvekili olarak her zaman kendilerine resmi kurumlarda ve diğer sivil toplum örgütleri ile bağlantı kurmaya hazırız. Önmeli olan burada iş istihdamını sağlamak ve geleceğede umutla bakmak istiyoruz.

2013 mayaıs ayında yapılan genel milletvekiliğinde partimize güvenen, bizlere oy verip hükümet ortağı yapıp ister Türkler olsun, ister Bulgaristan’lıları ayrım yapmadan hizmet etme fırsatını verip Türk milletvekillerininde başarılı olacaklarına kendilerini göstermelerini sağlanmasında emeği olan oy kullanan Türkiyedeki soydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Nevin HASAN, HÖH Silistre Milletvekili – Medyabar

Reklamlar