Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (Trakyakent) Encümen üyesi Sedat Balkı,Türkiye‘nin sözde soykırımı destekleyen yabancı belediyelerle işbirliğine sıcak yaklaşmadığını bildirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulgaristan’ın RamTrakya Belediyeler Birliği üyeleri yemekte bir araya geldi.

Balkı, burada yaptığı açıklamada, uluslararası çalışmalara önem verdiklerini belirtti.

Trakyakent üyesi belediyeler olarak kardeş şehir çalışmalarını önemsediklerini vurgulayan Balkı, şunları kaydetti.

“Bulgaristan’daki belediyelerle de bu çalışmaların içinde olmak istiyoruz ancak,Bulgaristan‘da birçok belediye sözde ermeni soykırımına destek içerisinde ve belediyeler bu tasarıyı meclislerine taşıdılar. Devletimiz sözde soykırımı destekleyen yabancı belediyelerle işbirliğine sıcak yaklaşmıyor. Bizler bu duruma hassasiyet gösteriyoruz.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli ise Ram Trakya üyeleri ile tekrar bir arada olmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bundan önce Bulgaristan‘da düzenlenen programda dostça, çok samimi bir şekilde karşılandıklarını ifade eden Karaevli, “İki ülke adına birlik yöneticilerimizin düzenlediği ortak çalışmalardan, kardeş kent ilişkilerinden, buna benzer diyaloglarımızdan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Karaevli, iki ülke iş adamlarını bir araya getirerek aralarındaki işbirliği diyaloglarına destek verip güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Ram Trakya ve Sliven Belediye Başkanı Kolyo Milev başkanlığında, 25 kişilik bir heyetleTekirdağ‘da incelemelerde bulunacak olan Bulgaristan heyeti, beraberindeki iş adamları ve temsilcilerle Tekirdağ ve çevresinde çeşitli firma yöneticileriyle sektörel anlamda bir araya gelip ortak çalışmalar hakkında görüşecek.

Reklamlar