Kırcaali’de yaklaşık 30 yıl aradan sonra ilk defa senfoni orkestra konseri sunuldu. Bu akşam T.C. Filibe Başkonsolosluğu’nun himayesinde Edirne Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası Kırcaali Kültür Merkezi Salonunda sunduğu muhteşem konserle izleyicilerin gönlünü fethetti. trakya-univ-balkan-senfonisi-kircaalide

Yüzlerce Kırcaalili tarafından izlenen konser katılımcıların büyük ilgi ve beğenisini topladı. Seyirciler gerek konser sırasında, gerekse konser sonunda 60 sanatçının görev aldığı Balkan Senfoni Orkestrası’nı dakikalarca ayakta alkışladı.

Konsere T.C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Muavin Konsolos Gürler Gürsoy ve Murat Muhaciroğlu, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ve Kırcaali ili ilçe belediye başkanları ve Kırcaali’nin önde gelen siyaset, sanat, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve basından önemli isimler katıldı. Edirne’den ise konsere Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Yener Yörük başkanlığında bir heyet iştirak etti.

Şef Prof. Aminbay Sapayev yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası, W. Amadeus Mozart’ın ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası üvertürü, Aram Chatschaturjan’ın Walzer aus Maskerade, Tsvetomir Petkov’un Dayçovo Horo, Yunus Emre’nin Segah İlahi, İsmail Dede Efendi’nin Yine Bir Gün Nihal, Anonim Şarkı, Osman Paşa’nın Plevne Marşı, Nabiyev’in Şarkı, Kara Karayev’in Dans, Nevit Kodallı’nın Telli Turna, Anderson’un Plink Plank Plunk, W. Amadeus Mozart’ın Türk Marşı ve Strauss’tan Polka Av (Op.373) eserlerini seslendirdi.

Reklamlar