Ardino (Eğridere) ilçesine bağlı Gorno Prahovo (Tosçalı) köyüne yakın Nasuflarsırtı’nda bulunan çeşme yanında yapılan geleneksel sağlık ve bereket mevlidine köy sakinleri, civar köylerden gelen misafirler, Türkiye’den gelen göçmenler ve Batı Arupa ülkelerinden gelen gurbetçiler olmak üzere yüzlerce kişi katıldı. Dini merasime katılan konuklar arasında Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ahmedov, HÖH Kırcaali Milletvekili Adlen Şefket, HÖH Kırcaali İl Başkanı İzzet Şaban, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ve Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram yer aldılar.

Dini merasimde Kırcaali Bölge Müftü Vekili Nasuf Nasuf ve Dolno Prahovo (Amatlar) köyü imamı Nurittin İsmail basta olmak üzere imamlar Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular ve ardından Mevlid-i Serif’i okudular. Bu yerde 107 yıl önce Balkan Savası esnasında yerli Türkler öldürülmüştür. Yerli Müslümanlar, şehitler için dua ettiler.

Duadan sonra herkese bölgeden usta aşçılar Saban Hüseyin ve Kasim Feyzullah tarafından hazırlanan 15 kazan geleneksel etli pilav ikram edildi. Tüm masraflar, Gorno Prahovo köyünden 62 yaşındaki Orhan Mehmetali tarafından karşılandı.

Gorno Prahovo köyü muhtarı Mehmet Mümün, bu geleneğin gelecekte de devam etmesini umuyor. Muhtar, maddi destek için sponsorlara kalbi şükranlarını sundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar