Edirne Valisi Günay Özdemir, sınırdaki uzun tır kuyruklarının hem Türkiye hem de Bulgaristan ekonomisine olumsuz yansımalarının bulunduğunu belirterek, “Gerekli çalışmaların yapılarak kuyrukların bir an önce bitirilmesi gerekir.” dedi.

Tır Kuyrukları Sorunu Çözülmeli'

Edirne Valisi Günay Özdemir, sınırdaki uzun tır kuyruklarının hem Türkiye hem deBulgaristan ekonomisine olumsuz yansımalarının bulunduğunu belirterek, “Gerekli çalışmaların yapılarak kuyrukların bir an önce bitirilmesi gerekir.” dedi.

Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski, Vali Özdemir’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özdemir, Neynski ile son günlerde Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında oluşan uzun tır kuyrukları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Tır kuyruklarının her iki ülke ekonomisine olumsuz etkileri olduğunu anlatan Özdemir,”Uzun tır kuyruklarının oluşmasının her iki ülke ekonomisine olumsuz yansımaları bulunuyor. Özellikle ülkemizin ihracatına büyük zarar veriyor. Kuyrukta bekleyen araçlardaki ürünler, Avrupa ülkelerine ihraç ürünler. Bu sebeple tırların günlerce sınır kapısında kuyrukta beklemesi, ürünlerin teslimatını da geciktiriyor. Gerekli çalışmaların yapılarak kuyrukların bir an önce bitirilmesi gerekir.” diye konuştu.

Büyükelçi Neynski ise sorunu bildiğini ve yetkililere ilettiğini dile getirerek, sınır kapılarında oluşan tır kuyruklarının en kısa sürede biteceğine inandığını ifade etti.

Reklamlar