Şumen’li Tihomir Radev, Jules Verne’nin “Tuna Kılavuzu” romanından karakteri örnek alarak Tuna nehrini kanoyla aşmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar kimse, romanda anlatılan şartlarda Tuna’yı aşma girişiminde bulunmamıştır.

Tuna nehrinin kaynaklarından başlayacak olan 47 yaşındaki Tihomir, sadece Tuna nehrinin ve kıyılarının sunduğu gıdalarla beslenecek. Kano ustası bir tek içme suyunu satın alacak. Tihomir Radev, 9 Haziran’da Almanya yolcusu oldu, bu gün ise Tuna macerasına Ingolstadt’tan başladı ve Ağustos ayının sonunda Tuna deltası yakınında son bulması bekleniyor.

Şumenli maceraperest, 2500 km’lik yolculuğu 28 kg ağırlığında, beş metre uzunluğunda ve 63 cm genişliğinde plastik kanoyla gerçekleştirecek. Macera tutkunu, “Tuna Kılavuzu” romanını okuduğu 10-12 yaşındaki çocukluk hayalini gerçekleştirmek istediğini belirtti. Bu yüzden Tihomir gençler ve yetişkinlere bir mesaj gönderdi:

“Dijital dünyası dışında da hayal gücünü kullansınlar, maceraların peşinden koşsunlar, yetişkinlere ise çocukluk hayallerinin peşini bırakmasınlar, çünkü onların gerçekleşmesi için hiçbir zaman geç değildir”.

“Hayatta kalma modunda” Tihomir Radev, Bulgaristan turunu yüreyerek gerçekleştirdi. Ayrıca kendi elleriyle yaptığı yelkenli sal ve ve deniz bisikleti ile Tuna nehrini defalarca aştı. Kendi çocukluk hayalini gerçekleştirmek amacıyla maceraperest, Tuna nehrini yaklaşık iki yıl boyunca incelemiş.

 

BNR

Reklamlar