Belediye ve toplumun önde gelen isimleri, temiz ve güzel Kırcaali için el ele verdiler. İşveren örgütleri yöneticilerinin de katıldığı Kırcaali Belediye Meclisi Kamu Konseyi oturumunda Kırcaali Belediyesi’nin Temiz ve Güzel Kırcaali İnisiyatifi tanıtıldı. İnisiyatif kapsamında Kırcaalilerin belediye ile dayanışma içinde örgütlenerek, yılda iki kere şehri temizlemeleri öngörülüyor. Bu tür girişimlerin ilçelerde bulunan yerleşim yerlerinde de gerçekleştirilmesi bekleniyor. Belediye Meclisi Kamu Konseyi ve işveren örgütlerinin yönetimleri girişimi desteklediğini açıkladılar.

Belediye Meclisi Kamu Konseyi Başkanı Milan Milanov, şehrin geçmişte birkaç kez temizlikte birinci olduğunu ve bu itibarını koruması gerektiğini hatırlattı. Son zamanlarda konsey üyelerinin şehirdeki yasa dışı çöp döküm alanları ve kirli alanlara karşı uyarıldığını belirtti. Milanov, “Endişelenmekteyiz ve bu yüzden Temiz ve Güzel Kırcaali İnisiyatifi’ni destekliyoruz” diye vurguladı. Milanov, konsey üyelerinin ilkbaharda gerçekleştirilecek kampanyanın yaygınlaştırılması için çalışmaları konusunda angaje oldu.

Belediyede görevli çevre uzmanları ve Kamu Konseyi, Kırcaalileri kampanyanın ilk günü olan 14 Nisan 2018 Cumartesi günü şehri temizlemeye çağrılmaları konusunda anlaştılar. Temizlik Günü’nün sonuçları, Uluslararası Dünya Günü’nün kutlanacağı 20 Nisan’da açıklanacak. Hak edenlere teşekkür belgeleri ve ödüller olacak.

Kırcaali’nin sorumlu kişilerin bulunacağı bölgelere ayrılması konusunda anlaşıldı. Şirket sahipleri, çalışanlarını temizleme çalışmalarına katılımını sağlamayı üstlendiler. Ayrıca onlar, girişime katılacak olan vatandaşların kullanacağı çuvalların bir kısmını da satın alacaklar. “Kırcaali-Temiz ve Güzel” yazılı tişörtler de hazırlanacak. Belediye vatandaşlara ve öğrencilere yardımcı araçlar sağlayacak ve bütün kampanyayı koordine edecek.

Görevlerin dağılımı yapılmasına karar verildi. Vatandaşlar, konut binalarının çevresini, öğrenciler okul çevresini, şirket çalışanları ise şehrin işlek noktalarını temizleyecek.

Belediye çalışanları ve gönüllüler, Kırcaali’deki konut binalarının girişlerine afiş asarak, temizlik kampanyasına katılmak için Kırcaali halkına çağrıda bulunacaklar.

Kırcaali’nin temiz ve güzel olmasına yardımcı olmak isteyenlere irtibat için Belediye İdaresi şu telefon numaralarını verdi: 0361/6 7379, 0361/6 7380 ve 0361/67381.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar