Telefon dolandırıcıları, şemalarına koronavirüsün kan plazması ile tedavisini de dahil etti. Bu,  İçişleri Bakanlığı Rusebölge müdürlüğü tarafından açıklandı.

Olay bu hafta gelişiyor. Ruse’nin Karamanovo köyünden 81 yaşındaki bir kadın, kızının koronavirüse yakalandığı ve Romanya’dan 10 000 leva değerinde plazma satın alması gerektiği konusunda telefondan kandırıldı. Telefondaki ses kendisini Sviştov’daki hastaneden bir doktor olarak tanıttı. Ondan parayı alması için bir adam göndereceğini açıkladı. Kadın 4 900 leva hazırladı. İddia edilen doktorun talimatı üzerine, parayı gazetelere ve bir tişörte paketledikten sonra bir çantaya koydu. Bir tanıdığı tarafından sürülen bir araba evinin önünde durdu ve nakliyeyi aldı.

Daha önce, arabanın şoförü Ruse’nin Karamanovo köyünden aile hekimiyle  telefondan konuştuğunu sanıyordu, oysa aldatılmıştı. Bir paket almak için kadının evine gitmesini istedi sahte “aile hekimi”. Sözde doktor, içinde kendisine bulaşabilecek şırıngalar olduğu için paketi açmamasını söyledi.

Adam paketi Ruse’nin Koprivets köyüne götürüp oradaki doktora teslim etmelıymıi. Köye vardığında yeni bir telefon aldı. Ona, Koprivetsli doktorun köyde olmadığı ve çantayı köyün sonunda tabelanın yanına bırakması gerektiği söylendi. Aldatılan şöför ta o zaman şüphelenerek parayı Byala kasabasındaki polis karakoluna teslim etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BNR

Reklamlar