Vratsa Belediye Başkanı Kalin Kamenov, otomobil endüstrisi için kauçuk bileşikleri ve plastik parçaları üreten Türk TEKLAS Holding’e bağlı Teklas Bulgaria Şirketi’nin Vratsa yakınlarında bir fabrika kurmak istediğini açıkladı. Yatırımın maliyetinin 30 milyon leva olması bekleniyor.

Kamenov, Teklas Bulgaria Şirketi’nin merkezini ziyaret ettiğini ve şirket tarafından yatırım için tüm gerekli belgelerin kendisine sunulduğunu kaydetti. Belediye Başkanı, törende Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov ve Bulgaristan Yatırımlar Ajansı Başkanı Stamen Yanev’in de hazır bulunduğunu belirtti.

Fabrika inşaatına başlanması için Teklas’ın belediye tarafından teklif edilen arsaların birini seçmesi ve Bulgaristan Yatırımlar Ajansı tarafından A sınıfı yatırımcı sertifikası alması gerekir. Ayrıca Belediye Meclisinin de bu yatırım anlaşmasını onaylaması gerekir.

Belediye Başkanı, fabrika inşaatı için gerekli prosedürlerin yaklaşık 2 ay süreceğini tahmin ediyor.

Projenin birinci aşamasının 6 ayda tamamlanması ve başlangıçta 500 kişinin işe alınması öngörülüyor. Ancak fabrikada çalışacak işçilerin sayısının iki kat artması planlanıyor.

Birkaç ay önce Alman MD ELEKTRONIK GmbH Şirketi de Vratsa yakınlarında fabrika kuracağını açıkladı.

Bir ay önce maliyeti 22 milyon leva olan proje sözleşmesi imzalandı. İşletmede veri aktarım kabloları ve elektronik parçalar üretilecek. Yatırımın 1000 kişilik istihdam yaratması bekleniyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar