Otomobiller için kauçuk ürünler üreten Türk TEKLAS Holding’e bağlı Teklas Bulgaria Şirketi İcra Müdür Vekili Georgi Georgiev, 2019 yılında şirketin satış gelirini 100 milyon dolar artırmayı beklediğini açıkladı. Onun ifadesine göre şirketin cirosunun beş yıla kadar 1 milyar levaya ulaşması planlanıyor.

2018 yılı için mali sonuçlarındaki hafif düşüşe rağmen Teklas, 52.5 milyon leva kazanç ve neredeyse % 14’lük bir kar marjı ile ülkedeki en karlı otomotiv şirketi olmaya devam ediyor.

Türk TEKLAS Holding’in en büyük fabrikaları Bulgaristan’da bulunuyor. Ülkedeki faaliyetlerini periyodik olarak genişleten şirketin Kırcaali’de dört, Krumovgrad (Koşukavak) ve Momçilgrad kasabalarında da birer fabrikası bulunuyor. Bu tesislerde neredeyse tüm otomobil üreticileri için otomobillerin yakıt, soğutma ve frenleme sistemleri için kauçuk, plastik ve metal ürünler üretilir. Şirket kısa bir süre önce ülkede yedinci bir fabrika inşa etmeye başladı. Gelecek yıl ortasında üretime başlaması beklenen tesis Vratsa kasabasında kuruluyor. Yeni fabrika yatırımının 30 milyon leva civarında olacağı tahmin ediliyor. Tesis, ağırlıklı olarak elektrikli ve hibrit araçlar için yedek parça üretecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar