Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İstanbul’da düzenlenen Rumeli Balkan Çalıştayı’na katıldı.

Beylikdüzü ilçesindeki Kaya Ramada Otel’de düzenlenen çalıştayda Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkan yardımcıları, milletvekilleri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da yer aldı.

Çalıştay’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Rumeli ve Balkanlar ile ilişkilerin tarihi, kültürel ve ekonomik boyutları, Türkiye’deki STK’ların Rumeli ve Balkanlar’la ilişkileri konularında 3 ayrı oturum gerçekleşti.

Başkan Kadir Albayrak üçüncü oturumda yaptığı konuşmada Doğu ‘ Batı Trakya Belediyeler Birliği başkanlığı görevini de sürdürdüğünü belirterek “Yunanistan ve Bulgaristan belediyeleri ile işbirliği içerisindeyiz, kendileri ile belediyecilik alanında birçok paylaşımda bulunduk. Bulgaristan’dan 7 belediye başkanı yakın zamanda Tekirdağ’a geldiler. TESKİ’nin hayata geçirdiği biyolojik arıtma tesisinde incelemeler yaptılar. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Rumeli ve Balkanlar’daki belediyeler ile daha fazla bir araya gelmek istiyoruz. Tekirdağ, büyükşehir ve 11 ilçe belediyesi ile sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı yürütmektedir. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bütün gücümüzü, idealimizi ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz.” dedi.

Rumeli Balkan Çalıştayı, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının Rumeli ve Balkanlar’daki soydaşlarla mevcut durumu ve yapılması gerekenler konusunda yapılan sunumların ardından son buldu.

 

Tekirdağ Yeni Haber

Reklamlar