1 Eylül tarihinden itibaren ülkedeki tarım işletmelerinin sayımı başlıyor. AB gereksinimlerine göre bu sayım her 10 yılda bir yapılıyor. 2010 yılında yapılan sayımda yer alan tarım işletmeleri 300 binin üstündeyken, bu yıl bu sayının yaklaşık 200 bin olması bekleniyor.

Bunu BNR’ye verdiği söyleşide, Tarım Bakanlığı “Tarım ve Bölgesel politikalar” dairesi başkanı Nikolay Marinov bildirdi.

Tarım işletmelerinin sayısının yaklaşık 100 bin ile azalmasının sebebi de yerleşim yerlerinde yaşayanların azalması, köylerin ıssızlaşması, tarım işletmelerinin optimizasyonu ve konsolidasyonu, büyümesi oluyor. 2007 yılında tarım arazisi 30 milyon dekar ise, şimdi bu alan 34 milyon dekar, diye belirtti Marinov.

Tarım işletmeleri sayımı yapılırken, işletmede bakılan hayvan sayısı, kullanılan arazi, tarım araçları, işçi sayısı, hayvanlar için ayrılan özel yerler, hayvan gübresi yönetimi şekli hakkında bilgi de toplanacak.

Ayni şekilde, işletme sahiplerinin Avrupa’nın hangi Köy Bölgelerini Kalkındırma programlarına katıldığı da kayıt altına alınacak.

Son 4 Yılda Tarım Arazileri 2 Kat Pahalılaştı | Bizim Gazete

Reklamlar