Deliorman’ın Loznitsa kasabasında 5.si düzenlenen Ahududu Festivali’nin açılışını yapan Tarım, Gıda ve Ormanlar Bakanı Desislava Taneva, çiftçilerle görüştü. Çiftçilerin bakana sık sık sordukları sorulardan biri doludan koruma sistemi ile ilgili oldu.

Ahududu üreticileri ile konuşan Bakan Taneva “Tarım, Gıda ve Ormanlar Bakanlığı, bundan üç yıl önce ulusal çapta doludan koruma planının hazırlanmasına yönelik adımlar attı” dedi.

Bakan Taneva’nın sözlerine göre, yeni roket sahalarının kurulması ile koruma altına alınan arazilerin oranı, yüzde 30’un üzerine çıktı.

Tarım Bakanı, yılın sonuna kadar başta ülkenin kuzeyi olmak üzere Bulgaristan’ın diğer bölgelerinde de uçak yöntemi ile doludan koruma imkanının sağlanacağını belirtti.

Bakan Taneva, Meclis’e dolu önleme sistemleri finansmanının devlet ve üreticiler arasında paylaşılmasını düzenleyen yasa tasarısının sunulduğunu, tasarının 1 Ağustos’tan sonra görüşülmeye devam edeceğini belirtti. “Tarım sektöründe çalışan bütün kuruluşların desteği ile yasanın kabul edilmesine ilişkin mutabakata varılacağını ve gelecek yıldan itibaren ulusal çapta doludan koruma sisteminin devreye gireceğini ümit ediyorum” şeklinde konuştu Desislava Taneva.

 

BNR

Reklamlar