BTV’de yayınlanan “Bu Sabah” programına konuk olan 5 milyon Bulgaristan vatandaşının kişisel verilerinin çalındığı Milli Gelirler Ajansı’nın (NAP) bilgi sistemine karşı yapılan siber saldırısı soruşturması kapsamında tutuklanan “TAD Group” adlı sanal güvenlik şirketinin sahibi İvan Todorov’un avukatı Georgi Stefanov,”Bulgaristan’da faaliyet gösteren ABD merkezli TAD Group Şirketi’nin, Bulgaristan’daki şubesi aracılığıyla Washington’da Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıklarının Çözüm Merkezi’ne başvurarak Bulgaristan’a tahkim davası açmaya hazırlandığını bildirdi.

Avukat, dava sebebinin, savcılığın soruşturmayı yürütme biçiminden ve soruşturma kapsamında elde edilen bilgilerin seçilmiş bir kısmının internette yayınlamasından dolayı markanın İtibarının zedelenmesi olduğunu belirtti.

Onun ifadesine göre şirket, Bulgaristan devletinden yedi haneli rakamlı miktar talep edecek.

Todorov’un avukatı,” Neden tutuklandığı anlamıyoruz, çünkü soruşturma çerçevesinde en az onun hakkında bilgi edinilmiştir.

Adı ne tanıkların ifadesinde geçiyor ne de başka bir delil var.

Onun neden tutuklu yargılanmasına karar verildiğini anlamış değilim. Bu, sanıkları eşitsiz bir pozisyona sokuyor. Büyük olasılıkla tutuksuz yargılanması için mücadele edeceğiz” dedi.

Onun ifadesine göre Todorov, ya rakip bir şirket ya da TAD Group’un kapatılmasından çıkarı olan biri tarafından ele verildi.

Avukat, mahkemeye kanıt olarak sunulan ve kamuoyuna açıklanan şirket yazışmalarının “iftira” ve “birer resimler” olduğunu söyledi. Bu yazışmalara göre Todorov, şirket görevlisi Kristiyan Boykov’a kurumsal web sitelerini hacklemesini ve ondan sonra da TAD Group’un müşterileri olmasını önerme talimatları veriyor.

Savcılık ayrıca Todorov’un hükümeti devireceğini söylediği sözlerine atıfta bulundu.

Avukat,”O böyle birşey söylediğini veya yazdığını hatırlamıyor. Ortaya atılan bu resimlerle ilgili şüphelerim var” diye kaydetti.
Stefanov, Kristiyan Boykov’un diğer sanıkların avukatların da hazır bulunabilmesi için hakim huzurunda dinlenmesi için Özel Yetkili Savcılığa başvurduğu açıkladı. Avukat, Kristiyan’ın anlatacaklarından endişe etmediklerini ifade etti.

Avukat Stefanov, kesinlikler sanıkların çıkarları konusunda bir anlaşmazlık olmadığını söyledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar