Suriye’de öldürülen Esat karşıtlarının kullandığı araç Sofya plȃkalı çıktı. Olayı Suriye’de çekim yapan Abhaziya internet haber ajansı ANNA 13 Ağustosta görüntüleyip 14 Ağustosta sitesinde yayınladı.
Suriye-de_oldurulen_Esat_karsitlarinin_icinde_bulundugu_Sofya_plakali_aracYapılan incelemede aracın Suriyeli tüccar Kedri Hasan’a ait olduğu ortaya çıktı. Kedri Hasan’ın kardeşiyle telefon konuşmalarından da iki kardeşin Türkiye’ye araba ihrac ettikleri, sınır boyunda da Suriyelilere sattıkları, müşterilerin de plȃkaları değiştirdiği anlaşıldı. Ancak müşterilerin, aracın plȃkasını değiştirmediği görülüyor.
Önceki aylarda Bulgaristan plȃkalı araçların yüksek kȃrlı satış yaptığı açıklandı.
Kadri Hasan’ın kardeşi “Orada arabalar çok pahalı. Burada 2-3 bin levaya satılan arabalar orada 20 bin dolara satılır. Çünkü vergisi çok pahalı. Savaş çıkınca, kuzey kısmında da otorite boşluğu doğunca insanlar satın almaya başladı. Kimse de onlara engel olmuyor” dedi.
Arabaları, oto taşıyıcı araçlarla ihrac etmek pahalıya mal olduğu için son birkaç aydır araba satışlarında aksama olduğu bildirildi.
Trafik Şube Müdürlüğü KAT, Suriye’ye araba satışlarında sorun yaşanmadığını açıkladı. Sigorta şirketlerinin de satışlardan kaybı yok. Çoğu kez arabalar, sınır dışına ihrac edilmeden önce yalnızca ilk ödeme yapılıyor.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar