Şumnulu Türk mimarlar Sunay ve Günay Erdem’in Chicago için tasarladığı kamusal alan projesi ikinci olarak mansiyon ödülü aldı. Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşlerin Amerika projeleri hız kesmiyor. New York, San Francisco ve Minneapolis’ten sonra Erdem Mimarlar’ın Chicago’nun kamusal alanları için hazırladıkları proje de ödül aldı.


sumnulu-kardes-abd-odulArchitecture for Humanity Chicago sponsorluğunda düzenlenen “Activate2013” uluslararası yarışmaya 150 proje arasında Erdem Kardeşlerin projesi ikinci sırayı alarak mansiyon ödülüne layık görüldü.

“Harekete Geçir” sloganıyla açılan yarışmada Chicago’nun dört farklı kamusal alan için fikirler isteniyordu. Erdem Mimarlar’ın projesi kentin sanayi bölgelerinden birisi için çözümler üretiyordu. Projenin can alıcı noktası Amerikalıların Afrika’da açlık ve yoksulluğa dikkatini çekmek ve insanların yardım etme içgüdüsünü harekete geçirmek. Chicago’nun sanayi bölgelerinde kurulmasını önerdikleri enerji kasislerinden her araba geçişinde yoksul Afrikalılar için enerji üretilecektir. Bu enerji, ekmek yapımından ,kitap basımına kadar farklı alanlarda kullanılarak Afrika’ya yardım sağlamasını amaçlıyor. Bu birkaç kilovatlık belki de küçük bir enerji, ama insanlık için büyük bir umut olabilir.

Erdem Kardeşler, kamusal alanlarda sosyal içerikli projeler üretmesiyle ün kazanmaya devam ediyor. Mimar Günay Erdem ve Peyzaj Mimarı Sunay Erdem kardeşlerin Türkiye ve dünya genelinde 50’ye yakın ödülü bulunmaktadır.

Reklamlar