Şumnu’nun Yasenkovo Köyünde yaşayan ve Şarbon hastalığına yakalanan şahsın tedavi altına alındığı bildirildi. sarbon-hastaligi-hayvan
Şumnu Bölge Sağlık Müfettişliği Müdürü Pepa Kaloyanova, Şarbon hastalığına yakalanın 60 yaşında erkek olduğunu belirtti.
Kaloyanova, sevindirici tarafının teşhisi zamanında koyduklarını söyledi.
Yasenkovo Köyünde ise toplam 1 500 hayvanın aşılandığı ve 14 gün boyunca dışarıya bırakılmaları yasaklandığı bildirildi.
Yasenkovo Muhtarı Methi Kadir, 60 yaşındaki Sali Osman’ın Şarbon hastalıklı bir koyunu keserken elinden yaralandığını ve hastalığa bu şekilde yakalandığını düşündüklerini belirtti.
Yasenkovo Köyü karantina altında bulunuyor.

ŞARBON HASTALIĞI 
Şarbon veya Antraks, Anthrax Bacillus anthracis adlı bakteri tarafından meydana getirilen bulaşıcı olan, ot ile beslenen hayvanlarda özellikle sığır, koyun ve beygirlerde ani olarak ortaya çıkan ve insanlara da geçebilen bir hastalık. İnsanlar hastalığı hayvanlar veya bunların ürünlerinden alır. Mikroorganizma insanlara deriden girerse kara çıban denilen karakteristik bölgesel bir çıbanla ödem; kan dolaşımına karışması ile de sepsis (kan zehirlenmesi) ve iç organ lezyonları meydana gelir. Mikroplu etlerin yenmesi ağır bağırsak hastalıkları yapar. Hayvanlarda ise vücut ısısı yükselir, dalak şişer, kan, katran gibi koyu renk alır ve pıhtılaşmaz.

Ajans Bg

Reklamlar