Mekanlar, Medeniyetler, Mimarlar adını taşıyan Avrupa gençlik projesi, 12- 20 Ağustos 2013 tarihlerinde İstanbul Kubbealtı Akademisi Vakfı’nda gerçekleşti. Avrupa Birliğinin desteklerini alan programa Avustriya, Bulgaristan, Kosova, Romanya ve Makedonya’dan 25 tane üniversite öğrencileri katılıldi. 

nurten-remziŞumnu Kültür Evi Derneği genç üyeleri, Bulgaristanı temsil etti. Burgas, Şumnu, Sliven ve Rusçuk şehirlerinden katılanlar, Bulgaristan’daki bazı tarihi ve turistik bina ve varlıkların mimari unsurlarını tanıtıp sinevizyon ile sözlü ve görüntülü bilgi verdi.
Projenin amacı Türk mimarisini Avrupa’da yaşayan Türk gençlerine tanıtmak ve onların kendi ülkelerindeki mimari unsurları Türkiyede sunmak imkanı vermek.

Bu itibarla proje kapsamında Sinema ve Mimarlık, İstanbul’da Kubbeli Yapılar, Osmanlı Sarayı Mutfağı, İstanbul Türkçesi, Seyahat Kültürü, Ebru, Tezhip, Minyatür gibi dersler teorik ve uygulamalı olarak konusunda uzman akademisyenler tarafından verildi. Projenin son aşamasında, projeye katılan gençlerin İstanbul hakkında öğrendiklerini eğilenceli bir şekilde test etmek için Orienteering (Şehir İçinde Hazine Avı) yarışması düzenlendi. Bu yarışmada takımlara ayrılan katılımcılar kendilerine verilen ipuçlarını değerlendirerek zamana karşı bir uğraş verdiler. İstanbulun turistik bögeleri. Tarihi eserler bu nedenle yeniden ziyaret edilmiş oldu. Sonra Ödül Töreni ve Vada Partisi son buldu.

Reklamlar