İçişleri Bakanlığı Şumen İl Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre Şumen ilinde şu ana kadar 319 Ukrayna vatandaşı kayıt yaptırmış bulunuyor. 168 Ukraynalı özel adreslerde diğerleri kamu sığınma yerlerinde kayıt yaptırdı.

Polis nezdindeki “Göç” grubuna 51 Ukraynalı geçici sığınma başvurusu sunmuş bulunuyor. Ülkemize sığınanların yerleştirildiği belediyelerle birlikte çalışılıyor, onların Şumen’deki kuruluşlara başvurmaları gerekmiyor.

Ukrayna vatandaşları dahil, yabancılara sığınak sağlayan tüm gerçek ve tüzel kişiler, üç gün içinde “Göç” Grubu veya yaşadıkları yerin bağlı olduğu bölge müdürlüğünü yazılı olarak bilgilendirmek, yabancının pasaportunu ve kendi kimlik belgelerini ibraz etmekle yükümlüdür.

Ukraynalı sığınmacılara destek amacı ile bugünden itibaren hafifletilmiş ödeme hesabı ve banka kartı prosedürü uygulamaya konuldu.

Ülkede bulunan en büyük bankalardan biri tarafından BNR Şumen Radyosuna verilen bilgiye göre ülkesini terk etmek zorunda kalan her Ukraynalı, banka ofisini ziyaret ederek ödeme hesabı açtırabilir, banka kartı ve elektronik bankacılık sahibi olabilir.

Bunun için Ukrayna vatandaşının ülkemize giriş yaptığı kimlik belgesinin sunulması, ayrıca da kişinin geçici olarak yerleştirildiği mülk sahibi tarafından beyanname verilmesi gerekiyor.

BNR

Reklamlar